Linić: Milanović je liberal koji štiti bogate

Objavljeno 13.03.2015 - Vijesti

Linić: Milanović je liberal koji štiti bogate

Vlada je odustala od uvođenja poreza na nekretnine, iako smo se na primjenu toga zakona već s prvim danom sljedeće godine obvezali Europskoj komisiji, u Programu konvergencije. Taj je zakon uvršten i među osam ekonomskih preporuka Komisije koje trebamo ispuniti ove godine.
O tome može li nam to stvoriti probleme s Europskom komisijom te hoće li se umjesto tog poreza uvesti neka druga mjera raspravljalo se u jutrošnjoj emisiji “U mreži Prvog”.

Bivši ministar financija Slavko Linić rekao je kako teret poreznog opterećenja treba prebaciti na bogate građane. Milanović je očito liberal koji štiti bogate, a ne ono što promiče SDP, naglasio je Linić.
Goran Marić, saborski zastupnik HDZ-a, rekao je kako 500 milijuna kuna, koliko se očekuje da bi se prikupilo od poreza na nekretnine, toliko država plaća unajmljivanje nekretnina od fizičkih osoba, dok u isto vrijeme ima toliko nekretnina u svojem vlasništvu. Marić je ustvrdio da bi svaka ozbiljna država taj problem riješila u godinu dana, ali ga naša ne rješava već tri godine, kao što se nije rješavao ni prije.

Naglasio je kako ima toliko mogućnosti za povećanje prihoda i smanjenje rashoda da se ne smije govoriti o novim poreznom opterećenju, posebno ne dok smo u krzi.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić izjavio je jučer da će se eventualno odustajanje ili ne odustajanje od uvođenja poreza na nekretnine od 2016. godine razmotriti u sklopu razgovora o reformama. To ćemo vidjeti sad u ovim razgovorima oko reformi, ali u ovoj godini od toga sigurno nema ništa, rekao je Grčić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u