Linić konačno dobio oštre kritike od “svojih” koalicijskih partnera

Objavljeno 23.02.2013 - Vijesti

Linić konačno dobio oštre kritike od “svojih” koalicijskih partnera

HNS napao Linića i ukazao da se Linić ne ponaša dolično nekome tko je uopće u bilo kakvoj koaliciji, te da njegovi “ratovi” sa svima ne pomažu nikome pa niti koalicijskoj Vladi.

Gospodarski strateg Dragan Kovačević u Dnevniku 3 HTVa jasno je kazao da Linić ne surađuje, nema dobre metode i da bi mu bilo bolje da pročita neku knjigu o modernom gospodarstvu.

S Kovačevićem se slažu i svi građani Hrvatske osim SDP političara i birokrata.

“Soliranje gospodina Linića ne ide u baš  dobrom smjeru. Preporučio bih više čitanja literature, više znanja o ekonomiji da bi se ekonomija mogla voditi. Ekonomija nije porezna politika, ona je puno širi pojam, savjetovao je Kovačević Vladi. Doveo je u pitanje  i podršku premijera Zorana Milanovića SDP-ovom ministru financija, tvrdeći da je »vidio  da ni premijer nije s tim bio suglasan«”, kaže Kovačević.

Potpredsjednica Vlade i buduća predsjednica HNS-a Vesna Pusić jasno je rekla da se ta stranka ne slaže s najnovijim Linićevim prijedlogom.

– Ne znam zašto je Linić izašao s takvim nečim. Ni na koji način se o tome nije razgovaralo na Vladi i s ostalim ministrima. HNS je na poziciji da država ne može tretirati građane kao malodobne i maloumne. Građani imaju autonomiju odlučivanja i privatnost koja je nepovrediva. A banke su poslovni subjekti koji procjenjuju rizik na tržištu, ustvrdila je Pusić. Slično je govorio i predsjednik HNS-ovog Kluba zastupnika Jozo Radoš,  uvjeren da  »problem nastaje onda kada se ne čini dovoljno da se razlike usklade u ranijim fazama procedure, a ne u javnoj komunikaciji«.

– U slučaju Linićevog prijedloga očito takve ranije komunikacije nije bilo. Kada se neke stvari nisu u stanju riješiti prije Vlade, odnosno u zatvorenim prostorima, onda ih se zbog zaštite programskih jasnoća stranke moraju rješavati u javnosti, izjavio je Radoš.  HNSovci su nepopustljivi prema Linićevoj zamisli u vezi s minusom na tekuće račune, a pojedini HNS-ovci neslužbeno priznaju da je ovakva koalicija dalje s SDPom teško održiva.

SDP traži od HNSa da suspendiraju Kovačevića kao neka kazna za neposluh, a konkretno se traži da ga se izbaci s mjesta direktora JANAFa.

Glavni tajnik SDPa (svojevrsni Dragovan) je pokušao obraniti Linića na način da je pokušao podvaliti novinarima da Linić ima bezrezervnu podršku SDPovaca, no neslužbeno doznajemo da je velika borba unutar SDPa oko onih koji su za i protiv Linića i njegovog stila vladanja.

Sve veći broj SDPovaca i njihovi birači uviđaju da Linić ima staromodne i ne socijalne metode, neprimjerene socijalnoj demokraciji.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u