LAND ART WEEKEND U OZLJU

Objavljeno 02.10.2019 - Kultura

LAND ART WEEKEND U OZLJU

Umjetničko-znanstveni skup Land Art, Earth Art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen objedinit će umjetnike/ice i teoretičare/teoretičarke u višednevnom događanju na nekoliko lokacija in situ u suradnji s Gradom Ozljom i općinom Jakovlje te u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Instituta za etnologiju i folkloristiku i Muzeja suvremene umjetnosti.

Grad Ozalj će 5. i 6. listopada 2019. godine kao domaćin početka ovog umjetničko-znanstvenog skupa pružiti ono najbolje što ima – prirodu, tradiciju i gostoljubivost. Na dvjema lokacijama – Obrežu Vivodinskom i Loviću Prekriškom 5. i 6. listopada 2019. Ida Blažičko, Zvjezdana Jembrih, Alen Novoselec, Mirjana Vodopija, kao i studenti i studentice Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – Sara Grubić, Lucija Jelić, Petar Koši i Ana Maria Maravić izvodit će land art radove.

Kod kapele Sv. Križa na Loviću Prekriškom 6. listopada 2019. u popodnevnim satima Lidija Bajuk i Stanko Kovačić priredit će glazbenu land art izvedbu.

Uključivanjem dviju zapuštenih starih škola, nekoliko kapela, rijeke Kupe, stabala, livada, neba, zemlje, životinja i ljudi dobre volje – nastojat će se upozoriti na temeljne vrijednosti opstanka svih živih bića na ovoj Zemlji (ili kako ekologisti ističu – Zemljana jer navedena odrednica nema rasističko, specističko ni seksističko značenje).

Autor: Toni Šarić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u