Kvarnerski gospodarstvenici traže od Lučke uprave oslobađanje od plaćanja!

Objavljeno 26.03.2020 - GospodarstvoVijesti

Kvarnerski gospodarstvenici traže od Lučke uprave oslobađanje od plaćanja!

Kvarnerski gospodarstvenici koji imaju svoja plovila u luci Rijeka danas su zatražili od Lučke uprave Rijeka kao i od državnih institucija koje upravljaju Lučkom upravom Rijeka pomoć oko oslobađanja od plaćanja veza u samoj luci Rijeka dok traje posebna regulacija ponašanja za vlasnike tvrtki uzrokovane koronavirusom.

Samo središte luke Rijeka iz dana u izgleda sve bolje i bolje zahvaljujući sve većem broju jedrilica i luksuznih plovila tvrtki i pojedinaca koji ostavljaju veliki novac u gradu koji do prije par godina nije niti računao na ovu gospodarsku granu pa bi pomoć oko oslobađanja plaćanja na određeno vrijeme doista bila mudra odluka države i državne politike!

Poznato je svima da je do sada Rijeka imala najlošiju infrastrukturu za plovila i jahte u Hrvatskoj, nema dizalice za iste, nema benzinske crpke na moru, nije bilo dovoljno struje, vode, parkirališta za jahtaše, no zadnjih godina Lučka uprava Rijeka je uložila znatna sredstva za poboljšanje te slike kako bi se ispravila nautička  nepravda Rijeci i danas luka izgleda potpuno drugačije, ljepše i primjerenije imidžu kakav ima Hrvatska u svijetu! Najveća hrvatska luka mora biti i najuređenija, najpraktičnija i najučinkovitija jer ona predstavlja Vladu RH i politiku kakvu imamo! Upravo ustroj u luci Rijeka bi trebao biti ogledalo državnog odnosa prema moru , prometu i infrastrukturi!

Upit koji je danas poslat od deset tvrtki premijeru Vlade RH, ministru mora, prometa i infrastrukture RH, gradonačelniku Rijeke, direktoru Lučke uprave Rijeka objavljujemo u cijelosti:

 

Poštovani gospodine Vukorepa,

u ovom kriznom trenutku, kad je cijeli svjet pogođen pandemijom koronavirusa, zbog ograničenja kretanja kojeg se svi pridržavamo, kvarnerske tvrtke vlasnice plovila u luci Rijeka ne mogu obavljati svoju djelatnost te Vas molimo pomoć u vidu oslobađanja plaćanja naknade za dnevni vez dok se ne uspostavi normalno funkcioniranje gospodarstva.
Uz Vas poštovani ravnatelju, ovaj zahtjev upućjemo predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, ministru mora prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću, gradonačelniku grada Rijeke Vojku Obersnelu i dožupanu Marku Boras Mandiću voditelju kriznog stožera civilne zaštite kako bi i od njih dobili podršku ovom zahtjevu za pomoć.

Potpisnici:
2.mjesto-LD, Rijeka, Ljiljana Ivetac i Davor Perović
MEP d.o.o. – Neven Kundija
Y.C.Adria, Rijeka – Damir Pučar
Puki d.o.o, Rijeka – Koraljka Nikolić
Adriatic Sailing Academy – Mladen Matijević
Sail-Ing d.o.o. – Darko Matrljan
3. mjesta KIGO YACHTING d.o.o – Vjekoslav Vahtarić
MARINIS d.o.o. Milan Pavlović
Consmar d.o.o
Mateo Farkaš, obrt za prijevoz putnika plovilom

S poštovanjem,

Predsjednik strukovne skupine NAUTIKA pri HGK PGŽ

Marin Lovrović

Predsjednik strukovne udruge NAUTIKA – CHARTER pri HGK PGŽ

Leo Pavela

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u