Kultura se ne predaje – predaje se zadnja ili uopće ne

Objavljeno 22.03.2020 - Kultura

Kultura se ne predaje – predaje se zadnja ili uopće ne

Jučer sredinom dana uočeno je da je stranica kluba Azimut u Šibeniku izvor zarazno dobre poezije u izvedbi brojnih glazbenika, glumica, pjevača i pjevačica, književnica i haiku majstora. S tendencijom širenja zaraze do kraja dana i duže obavještavamo sve zainteresirane da mogu sudjelovati u širenju dobrih vibracija na društvenoj mreži Facebook, a ostavljajući svoje pjesničke uratke bilo u pisanim stihovima ili video uradcima u komentarima ispod postova objavljenih na stranici Azimuta mogu osvojiti vrijedne nagrade koje će im biti od velike koristi jednom kad se oprostimo od COVID-a 19.

Klub Azimut, kako je i najavio, pokrenuo je virtualni program ‘Kulturom protiv koronavirusa’, a imali boljeg trenutka za početi od onog u kojem slavimo lijepu pisanu riječi – Međunarodni dan poezije, 21. ožujka.

Već nekoliko sati na Facebook stranici kluba Azimut uz podršku Kulturne udruge Fotopoetika objavljuju se snimljeni recitali, čitanje pa čak i sviranje poezije, a svoje sudjelovanje potvrdila su brojna poznata imena od Matije Dedića i Olje Savičević Ivančević preko Aljoše i Antonije Šerić do Luce, Sare Renar, Ide Prester, Franke Klarić, Monike Herceg, Šime Bubice, Aljoše Vukovića, Maje Klarić i Slobodana Nikolića do Bojana Slačala i Želimira Periš.

‘Pjesnici su čuđenje u svijetu’, napisao je hrvatski književnik Antun Branko Šimić, a danas će njegovu misao oživotvoriti brojni pjesnici i pjesnikinje, mlade kantautorice i glumice. Pijanisti i gitaristi, književnice i književnici, pjevačice i pjevači.

Sretan Vam Međunarodni dan poezije i kalendarski prvi dan proljeća – 21. ožujka. Evo prilike da se prisjetimo lijepe (pisane) riječi. Danas je poezija Vaš prozor u svijet, a socijalne izolacije nema sve dok ima načina da se zajedno družimo. Preporuka doktora od literature je svakako sudjelovanje svojim stihovima upisanih u komentar ispod videa ili čak ‘postanje’ svog videa čitanja poezije po vlastitom izboru, dakle i autorske.

Najbolji među njima bit će nagrađeni! Veselimo se druženju! Stay tuned i klik na ‘share’ jer svaka borba protiv kulture je borba protiv vjetrenjača jer kultura odlazi zadnja ili ne odlazi uopće!

Izolacija ili karantena inače podrazumjeva i pauzu od socijalne interakcije bilo kakve vrste, ali ne i u ovom slučaju jer konzumenti kulturnih programa i narednih će dana imati u čemu uživati. Ljubitelje kulturnih događanja očekuje bogat program na koji je publika Azimuta dosad već i naviknula. Računajte na glazbu, književnost, kviz… i sve to bez da se maknete iz svog dnevnog boravka. #ostanidoma

‘Žao nam je što sedmi rođendan nećemo proslavit zajedno no to nas ne spriječava da u osmu godinu ne krenemo punom parom i kažemo ‘Nema predaje, kultura iz Azimuta ide dalje’, poruka je kriznog stožera Azimuta.

Dolaskom teških vremena, kulturna scena u Šibeniku neće utonuti u san već suprotno. Seli na društvene mreže i širi svoju publiku u virutalnom svijetu do trenutka kad ćemo se ponovno svi zajedno družiti u klubu. Dotad, zapratite Facebook stranicu Azimuta i budite u tijeku s događanjima na kulturnom planu u virtualno gradom i šire jer kako kažu naši stari, kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. No ipak #ostanidoma

Autor: Snježana Klarić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u