Krstulović Opara: Europsko prvenstvo će se igrati u Splitu

Objavljeno 21.11.2017 - IzdvojenoSport

Krstulović Opara: Europsko prvenstvo će se igrati u Splitu

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u ponedjeljak je odbacio mogućnost neodigravanja utakmica Europskog rukometnog prvenstva u splitskoj Spaladium areni, te je ocijenio tendencioznim medijske napise koje dovode u pitanje domaćinstvo Splita za to natjecanje.

Europsko prvenstvo će biti u Splitu i mi ćemo ga ovdje otvoriti, a Grad će platiti najam Spaladium areni onoliko koliko mi smatramo da treba i druga strana neće biti zakinuta, rekao je Krstulović Opara novinarima u Splitu.

Prema njegovim riječima, Grad Split je postigao dobar sporazum sa svojim partnerima.

Naći ćemo rješenje da svi budemo zadovoljni i nikakvih pitanja o upitnosti Europskog prvenstva nema, poručio je splitski gradonačelnik.

Komentirajući medijske napise koji spominju mogućnost da se skupina koja bi se trebala igrati u Splitu, premjesti u neki drugi grad, jer Split još nije potpisao ugovor, Krstulović Opara je kazao kako su takvi napisi tendenciozni.

Neke tendenciozne vijesti i napisi bili su samo u službi pritiskanja mene i zauzimanja boljih pozicija od strane nekih drugih ‘igrača’, rekao je gradonačelnik.

Objasnio je kako je po pitanju novca tvrd pregovarač i ne pristaje na cijene koje Grad ne treba platiti iz proračuna.

Na upit o kojim novčanim iznosima se radi on je uzvratio riječima: Nećemo licitirati.

Europsko prvenstvo će održati od 12. do 28. siječnja iduće godine. U Splitu bi se trebale igrati utakmice skupine A, a osim hrvatske reprezentacije u toj skupini igraju Srbija, Švedska i Island.

Budući da se Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) do ponedjeljka 27. studenog moraju dostaviti potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima prvenstva, Splitu je upućena požurnica te se pokušava dogovoriti potpisivanje ugovora.

U zadnjih par dana veliki je pritisak Europske rukometne federacije prema Hrvatskom rukometnom savezu u smislu dostavljanja potpisanih ugovora sa svim gradovima organizatorima Europskog prvenstva. Imamo trenutno problem što iz grada Splita nemamo potpisan ugovor. Naime, mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF. Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje. Prije deset dana je u Gradsko poglavarstvo Splita poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo, kazao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac ranije u ponedjeljak.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u