Krčko badnje jutro: Otvorenje izložbe Srđana Hulaka

Objavljeno 18.12.2014 - Kultura

Krčko badnje jutro: Otvorenje izložbe Srđana Hulaka

Otvorenje izložbe portretne fotografije Lica grada Krka Srđana Hulaka održati će se 24. prosinca 2014. godine u krčkoj Galeriji Decumanus s početkom u 10.30 sati. Nakon otvorenja, kao dio manifestacije Krčko badnje jutro, sve posjetitelje očekuje božićni koncert riječkih Putokaza i badnja marenda.

Prema riječima autora, izložbeni projekt Lica grada Krka, koji objedinjuje 65 subjektivno izabranih portreta, zamišljen je s naumom da združi ljude, odnosno dovede ih u međusobnu interakciju te naposlijetku svjedoči kao trajan dokument našeg grada i ovog vremana. Ljudske priče, poručuje Hulak, najzanimljivaja su tema u fotografiji, ali u isto vrijeme najkompleksnija i najteža, međutim kada se u tome uspije fotografija prestaje biti tek dokument, već postaje svojevrsnim poligonom za prenošenje priča i emocija! Simboličan je to podsjetnik na činjenicu kako je, unatoč uznapredovaloj tehnologiji, neposrednih kontakata među ljudima sve manje, stoga inzistiranjem na komunikaciji licem u lice možemo najprije inicirati promišljanje, a potom i svjedočiti dobrodošloj promjeni.

Izložba Lica grada Krka ostaje otvorena do 09. siječnja 2015. godine, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te od 17.00 do 19.00 sati. Program Krčkog badnjeg jutra organizira Centar za kulturu Grada Krka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u