Kraj karijere za 30-godišnjeg Austrijanca Marcela Hirschera

Objavljeno 05.09.2019 - Sport

Kraj karijere za 30-godišnjeg Austrijanca Marcela Hirschera

Jedan od najboljih skijaša svih vremena, 30-godišnji Austrijanac Marcel Hirscher jučer je objavio kraj karijere jer se kako kaže želi posvetiti drugim stvarima kao što su motociklizam, igranje nogometa i jednostavno uživanje sa svojom obitelji bez pritiska.

Odluku osmerostrukog osvajača velikog kristalnog globusa prokomentirali su brojni skijaši i skijašice na društvenim mrežama. Francuz Alexis Pinturault, koji je prošlu sezonu završio na drugome mjestu ukupnog poretka Svjetskoga kupa iza Hirschera, objavio je video poruku na Instagram profilu snimljenu na njemačkom i engleskom jeziku.

– Volio sam se natjecati s tobom, zbog tebe sam postao bolji sportaš. Za mene si najbolji skijaš u povijesti i hvala ti na svemu, rekao je Pinturault.

Hirscher je tijekom karijere ostvario 67 pobjeda u Svjetskom kupu: 32 u slalomu, 31 u veleslalomu, tri u paralelnom slalomu i jednu u superveleslalomu.

Uz osam velikih Kristalnih globusa osvojio je i po šest malih Globusa u slalomu i veleslalomu.

Prošle je godine na ZOI-ju u Pjongčangu osvojio zlata u veleslalomu i kombinaciji, a ima i srebro u slalomu iz Sočija 2014.

Na svjetskim prvenstvima osvojio je sedam zlatnih i četiri srebrne medalje.

Bio je čak pet puta kralj Sljemena!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u