Pobjeda Neureuthera, Kostelić 17.

Objavljeno 24.01.2014 - Sport

Pobjeda Neureuthera, Kostelić 17.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je tek 17. mjesto u šestom slalomu sezone Svjetskog kupa voženom u Kitzbuehelu, za pobjednikom Nijemcem Felixom Neureutherom zaostao je 2,25 sekundi.

Nakon prve vožnje Kostelić je držao sedmo mjesto, ali je, kao i obično ove sezone, u drugoj vožnji bio suzdržaniji, te je jako pokvario plasman.

Neureuther je drugo mjesto nakon prve vožnje pretvorio u svoju devetu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri zahvaljujući pogrešci Austrijanca Marcela Hirschera, vodećeg nakon prve vožnje, koji je haklao vrata. Uspio je ipak okončati vožnju i s više od 33 sekunde zaostatka zauzeti posljednje, 24. mjesto. Ipak, zahvaljujući tome što šestorica nisu završila drugi lauf osvojio je osam bodova.

Drugo mjesto zauzeo je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa57 stotinki zaostatka za Neureutherom, a treće Talijan Patrick Thaler s 82 stotinke slabijim vremenom od pobjednika.

Drugi hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim nije uspio završiti prvu vožnju.
U redoslijedu slalomaša vodstvo je zadržao Hirscher sa 340 bodova, drugi Neureuther sada ima 310, a treći Šveđanin Mattias Hargin 273 boda. Kostelić je 17. s 88 bodova.

U ukupnom redoslijedu na vrhu je i dalje Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 757 bodova, drugi je Hirscher sa 735, a treći Francuz Alexis Pinturault ima 556 bodova. Kostelić je 35. sa 138 bodova, dok je Zrnčić Dim 61. sa 60 bodova.

U subotu se u Kitzbuehelu vozi spust, dok je u nedjelju na rasporedu superveleslalom.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u