Koordinacija s turističkim zajednicama Primorsko-goranske županije

Objavljeno 06.07.2020 - Turizam

Koordinacija s turističkim zajednicama Primorsko-goranske županije

Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovali su direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te oko 25 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja Primorsko-goranske županije.

Sastanak je otvorila Irena Peršić Živadinov zahvalivši se svim prisutnim kolegama iz sustava turističkih zajednica s područja županije na dolasku, a pritom je naglasila kako se na Kvarneru, nakon Istre, u ovim trenucima realizira najveći turistički promet. Direktor Staničić predstavio je promotivne aktivnosti HTZ-a u 2020. godini na ključnim emitivnim tržištima, kao i aktivnosti koje se provode i koje će se provoditi s ciljem promocije turizma na inozemnom i domaćem tržištu.

Na koordinacijskom sastanku razgovaralo se i o zajedničkim promotivnim aktivnostima koje će se HTZ provoditi u suradnji s turističkim zajednicama Primorsko-goranske županije. „U ovim se trenucima u Hrvatskoj odmara više od 312 tisuća turista od kojih njih najviše boravi u Istri te oko 72.000 na Kvarneru. Sve su intenzivnije i aviolinije naših strateških partnera koje Kvarner spajaju sa Düsseldorfom, Hamburgom, Stuttgartom, Frankfurtom, Londonom, Rigom, ali i Eindhovenom i Varšavom“ istaknuo je direktor Staničić nadodavši kako u ovim trenucima na Kvarneru turistički promet bilježi 115 hotelskih objekata te 48 kampova.

Nazočni su pozdravili novu željezničku trasu češkog prijevoznika RegioJeta putem koje su Rijeka i Kvarner povezani s tržištima Češke, Slovačke, ali i Slovenije kroz koju prolazi vlak koji će do kraja kolovoza svakodnevno prometovati na relaciji Prag-Brno-Bratislava-Ljubljana-Rijeka i prevesti preko 30.000 putnika.

Direktor Staničić također je istaknuo kako je HTZ za vrijeme pandemije kreirao tri kampanje i održavao vidljivost Hrvatske kroz medije i društvene mreže, što je omogućilo Hrvatskoj da bude jedna od rijetkih turističkih destinacija Mediterana u kojoj se u ovim trenucima odvija turistički promet. Većoj vidljivosti Rijeke i Kvarnera primjerice na tržištu Velike Britanije sigurno će pridonijeti novi dvomjesečni broj za srpanj i kolovoz poznatog travel časopisa Wanderlust koji svojim milijunskim čitateljima sugerira što sve vidjeti i posjetiti u 72 sata boravka u Rijeci i na Kvarneru.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u