Konferencija “Snaga hrvatske energetike”

Objavljeno 12.09.2019 - Zanimljivosti

Konferencija “Snaga hrvatske energetike”

Konferencija „Snaga hrvatske energetike“ u organizaciji Poslovnog dnevnika svojevrsna je završnica istoimenoga projekta pokrenutoga u ožujku ove godine, posvećenog problematici razvoja hrvatskog energetskog tržišta, tranziciji domaćeg energetskog modela te energetskim investicijskim projektima u Hrvatskoj i regiji.

Projekt „Snaga hrvatske energetike“ naslanja se na tradiciju dosadašnjih konferencija Energy Market Forum i Energy Investment Forum u organizaciji Poslovnog dnevnika koje su se u proteklih pet godina prometnule u centralno mjesto stručne rasprave o budućnosti sektora energetike i povezanih industrija.

Ovog puta posebna važnost pridodat će se problematici provedbe energetske Strategije za daljnji razvoj sektora do 2030. godine.
Izazovi s kojima se susreće hrvatsko energetsko tržište, ali i tržišta u okruženju, predstavit će se na konferenciji „Snaga hrvatske energetike“ u utorak, 17. rujna u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu s početkom u 10 sati, a pozdravnim govorima otvorit će ih, uz Vladimira Niševića, glavnog urednika Poslovnog dnevnika, i Domagoj Validžić, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike. Interaktivno konferencijsko događanje započet će stručnom prezentacijom kao uvodom u panel raspravu o domaćoj proizvodnji električne energije i potencijalu njenog izvoza. Uslijedit će diskusije s naglaskom na investicijske planove naftnih i plinskih kompanija kao i na uravnoteženi razvoj obnovljivih izvora energije.

Cilj ove konferencije je okupiti stručnjake iz sektora energetike i povezanih industrija, predstavnika znanstvene zajednice, izvršne vlasti i korporativnog sektora te regulatornih tijela kako bi se na goruća pitanja o energetskim izazovima današnjice ponudili zadovoljavajući odgovori i kako bi se razmotrila moguća rješenja razvoja hrvatskog energetskog sektora.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u