Koncert Šibenskog pjevačkog društva „Kolo

Objavljeno 15.07.2017 - Zabava

Koncert Šibenskog pjevačkog društva „Kolo

Koncert Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ počinje u ponedjeljak, 17. srpnja 2017. u 21 sat u Drnišu na Skalicama (Stubište 1, kod Poljane).

Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ jedno je od najstarijih kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskoj utemeljeno 1899. godine. Pripada vrhu amaterskog zborskog pjevanja a oslanja se na bogatu šibensku pjevačku tradiciju.

Koncert naziva Tamo da putujem sastoji se iz dva dijela. U prvom dijelu izvodit će se tradicionalne i nove dalmatinske pjesme dok će u drugom dijelu posjetitelji moći poslušati popularne zabavne melodije u potpuno drugačijim aranžmanima za veliki zbor. Pjevačkim društvom „Kolo“ ravna profesor Ivo Lise uz klavirsku pratnju prof. Gordane Pavić. Kao gosti koncerta nastupit će sopranistica Tea Slavica i gitarist Mate Skračić.

Manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River i ove je godine posvećena prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija. Posjetitelji koncerta Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ u petak će moći pogledati izložbu Minuta šutnje autora Zorana Marinovića u ispostavi Javne ustanove “Nacionalni park Krka” u Drnišu. Izložbom simbolična naziva, kojoj je autor svjetski poznat dokumentarni fotograf i snimatelj, National Geographic Hrvatska želi osvijestiti javnost o važnosti brige za planet Zemlju i potrebi njegova očuvanja.

Raspored održavanja sljedećih koncerata je:
23. srpnja, nedjelja, 20 sati, Roški slap, Gabi i Matija Dedić
27. srpnja, četvrtak, 20 sati, Visovac, Nera Gojanović Kljajić i Krešimir Stražanac
17. kolovoza, četvrtak, 20 sati, Roški slap, Hothouse Flowers
24. kolovoza, četvrtak, 20 sati, Roški slap, Davor Radolfi

Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetitelje.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u