KONAČNO! Policija istražuje Todorića i Agrokor

Objavljeno 07.04.2017 - Izdvojeno

KONAČNO! Policija istražuje Todorića i Agrokor

Na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu policija je započela izvid u vezi s kaznenom prijavom Bože Petrova protiv Ivice Todorića i koncerna Agrokor.

S obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku o tajnosti izvida, nismo u mogućnosti dostaviti više informacija, priopćeno je iz policije na upit HRT-a.

O podnošenju prijave Državnom odvjetništvu protiv vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića Petrov je izvijestio prošlog tjedna nakon sastanka u Vladi. Kazao je da je prijavu temeljio “na onome što se dalo čuti iz medija”.

Ono što je izišlo u medijima, pobuđuje sumnje. Ako je gospodin Todorić čist, on će to dokazati. Neka institucije odrade svoj posao, rekao je Petrov.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje komentirao je dan poslije da su svi koji imaju saznanja o nekom kaznenom djelu to dužni prijaviti, bez obzira na to je li riječ o običnom građaninu, ministru ili predsjedniku Sabora.

Na novinarsko pitanje može li se dogoditi da prijava Bože Petrova godinama “u ladici” čeka na rješavanje, što je čest slučaj u hrvatskom pravosuđu, Šprlje je kazao kako se nada da se to neće dogoditi.

Hrvati znaju da Hrvatska nema efikasno i sposobno pravosuđe pa je logično da će IZVID završiti tako da će državno odvjetništvo popiti kavu s Todorićem, malo će pričati o općenitim stvarima i to je to.

Hrvati bi trebali znati tko je bio u izvidu, koliko je trajao, koji je cilj i zaključak izvida, jer tajnosti u ovakvim slučajevima ne bi trebalo biti jer u načelu tajnosti su skupo stajale hrvatske građane jer su u načelu značile zaštitu lopova.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u