Konačno jasno zašto žene vole visoke muškarce

Objavljeno 24.01.2016 - Ona&On

Konačno jasno zašto žene vole visoke muškarce

Stručnjaci sa Sveučilišta u Seulu došli su do neobičnog zaključka da je razlika u visini između partnera bitna za žensku sreću, ali to važi “samo” za prvih 18 godina braka

Žene vole visoke muškarce jer se visina izjednačava sa snagom, a prirodno je to privlačnije jer osoba ima ono što ženski rod voli, sretna je i osjeća se sigurno jer pored sebe ima osobu na koju se može osloniti a u većini puta to je samo fizički izgled.

Ključ uspješnog braka izgleda da ne leži u dobroj komunikaciji ni povjerenju, pa čak ni u seksu, nego u visini. Stručnjaci sa Sveučilišta u Seulu došli su do neobičnog zaključka da što je razlika u visini između partnera veća, žena je sretnija. Ali za utjehu parovima kod kojih je razlika u visini mala, to važi “samo” za prvih 18 godina braka, jer poslije ovog perioda efekt visine slabi i ne utječe na sreću žene.

Do ovog zaključka stručnjaci iz Južne Koreje došli su analizirajući podatke 7.850 žena. I ranije je bilo poznato da dame preferiraju više partnere, ali nije ispitivana veza između zadovoljstva žene i visine muškarca. Objašnjenje za ovaj, na prvi pogled, neobičan zaključak, naučnici vide u evoluciji. I kao i kod drugih “stvari” koje smo željeli pa dobili, nastupa zasićenje. Ipak, iznenađuje podatak da ono u ovom slučaju nastupa dosta kasno, posle 18 godina.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u