Kolinda Grabar Kitarović : “Moja savjest je mirna”

Objavljeno 15.02.2018 - Vijesti

Kolinda Grabar Kitarović : “Moja savjest je mirna”

Iz priopćenja predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović:

Želim vrlo jasno i nedvosmisleno odbaciti zlonamjerna tumačenja moje izjave o prosvjedu povodom dolaska predsjednika Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj. Ni na koji način nisam dovela u pitanje pravo na prosvjed. Imam puno razumijevanje za udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te za braniteljske udruge koje su iskoristile svoje demokratsko pravo i izrazile svoj stav o dolasku predsjednika Vučića. Kada sam govorila o pojedincima s rubova političkog spektra, kojima ne smijemo dopustiti da diktiraju državnu politiku, mislila sam na one pojedince s krajnje ljevice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemjerljivu štetu Republici Hrvatskoj. To nisu niti udovice hrvatskih branitelja niti hrvatski branitelji, stoji u priopćenju Predsjednice.

Kao što sam se s predstavnicima 25 braniteljskih udruga sastala uoči posjeta tako ću se s njima sastati i ovih dana kako bi ih upoznala s rezultatima razgovora, s posebnim naglaskom na otkrivanje sudbina naših nestalih branitelja i civila, dodaje se u priopćenju.

Rezultati ovog posjeta tek će se vidjeti. Moja savjest je mirna. Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom dijelu Europe, smatra Predsjednica.

Nakon Vučića u Zagrebu jasno je samo jedno, a to je da danas Srbi plješću više Kolindi nego Hrvati, a to je informacija koja govori sama dovoljno sama za sebe.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u