Kino kustos Mate Janković bira Ratnike podzemlja

Objavljeno 27.11.2018 - Kultura

Kino kustos Mate Janković bira Ratnike podzemlja

Riječki kuhar Mate Janković preuzima ulogu kino kustosa i za srijedu, 28. studenog u 20 sati, priprema posebnu poslasticu posjetiteljima Art-kina za koje je odabrao projekciju kultnog akcijskog trilera Ratnici podzemlja u režiji Waltera Hilla iz 1979. godine.

Visokostiliziran prikaz njujorškog podzemlja u kojem se za prevlast bore upečatljive i predane bande, u maniri suvremenog vesterna i filma potjere, dočarava noćni New York, njegove ulice i podzemnu željeznicu na rijetko silovit i živopisan način. Film se temelji na istoimenom romanu Sola Yuricka.

Inače usijani odnosi bandi nastoje se primiriti na velikom sastanku, no nakon ubojstva organizatora skupa, počinitelji okrivljuju Ratnike s Coney Islanda. Opća gužva koja pritom nastaje rezultira organiziranim lovom na junačke Ratnike koji će, da bi se vratili kući, proći kroz pakao neprijateljski raspoloženih skupina.

Majstorska režija akcijskih scena i snažna identifikacija s djelovanjem skupine, u kontekstu pravog urbanog ratnog polja, kroz jednostavan zaplet o bandi Ratnika stvorila je filmski klasik čijim se čarima odlučio vratiti ovomjesečni kino kustos Mate Janković koji će svoj izbor publici objasniti prije same projekcije.

Mate Janković poznat je kao jedan od vrhunskih kuhara i promotor odlične gastronomije, koji je veliko umijeće prvo pokazao u natjecateljsko-kulinarskom showu MasterChef Hrvatska, da bi nakon toga bio pozvan kao član žirija u kulinarski show Tri, dva, jedan – kuhaj!

Ulaznice se mogu rezervirati putem maila ulaznice@art-kino.org te kupiti na ulaznice.hr ili na blagajni Art-kina sat vremena prije početka prve projekcije u danu

Autor: Marta Ban

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u