Kineski premijer Li Keqiang stiže u svoj prvi posjet Hrvatskoj

Objavljeno 09.04.2019 - GospodarstvoIzdvojeno

Kineski premijer Li Keqiang stiže u svoj prvi posjet Hrvatskoj

Kineski premijer Li Keqiang stiže u svoj prvi posjet Hrvatskoj. Riječ je o jednom od dosad najvažnijih vanjskopolitičkih događaja u Hrvatskoj. Uz njega u Hrvatsku stiže i izaslanstvo od gotovo 500 političara i gospodarstvenika.

Prva dva dana Li Keqiang boravit će u Zagrebu, gdje će se sutra sastati s hrvatskim državnim vrhom. Prekosutra će kineski i hrvatski premijer obići gradilište Pelješkoga mosta.

Navečer toga dana predsjednik Vlade Andrej Plenković bit će domaćin svečane večere za šefove izaslanstava u Dubrovniku, kojom će početi 8. sastanak šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine. Dvojica premijera u petak će u Dubrovniku otvoriti Poslovni forum za poduzetnike iz Kine i 16 europskih zemalja.

Zbog dolaska kineske delegacije prevođene premijerom Li Keqiangom, danas i sutra u Zagrebu će povremeno na snazi biti posebna regulacija prometa, a Croatia Airlines uvela je pet dodatnih letova između Zagreba i Dubrovnika.

Prije dolaska u Hrvatsku, kineski premijer u Bruxellesu je sudjelovao na summitu EU-Kina. U zajedničkoj izjavi Kina je obećala ravnopravan tretman europskih kompanija te prvi put pristala na reformu pravila Svjetske trgovinske organzacije o industrijskim potporama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u