KIGO.hr poziva, Radničku frontu, Akciju mladih i Listu za Rijeku na protest

Objavljeno 14.01.2020 - Vijesti

KIGO.hr poziva, Radničku frontu, Akciju mladih i Listu za Rijeku na protest

Do Adamićevog gata, točno ispred zgrade Jadrolinije, već preko trideset godina fekalije i prljava voda ulaze izravno u more što zagađuje okolinu, šteti građanima i plovilima koja se tamo nalaze.

Iako je KIGO.hr ( hrvatski dnevni portal i hrvatska charter kuća) već godinama upozoravao na problem ispuštanja fekalija u središte luke Rijeka, niti jedna politička stranka kao niti vladajući režim u Rijeci, nikada nisu reagirali, što je sramotno i nedolično za vijećnike koje plaćaju svi građani Rijeke.

Tri riječke stranke, Radnička fronta, Akcija mladih i Lista za Rijeku pokazale su zadnje dane veliki interes za uređenje riječkog priobalja, posebno dijela Adamićevog gata koji je Lučka uprava predvidjela za vezivanje novih 14 jedrilica s kojima bi se zaradilo 420 000 kuna godišnje što se naravno uplaćuje u državni proračun RH.

Kako je interes navedenih stranaka bio izrazito angažiran baš za Adamićev gat, KIGO.hr pozive ove stranke da se znatnije uključe u aktivnosti koje doista žele građani Rijeke i koje mogu pomoći da se odnos prema našoj obali dovede na civiliziranu razinu.

1. tražimo od navedenih stranaka da naprave konferenciju za tisak, te da jasno i glasno prozovu i pozovu gradsku vlast Rijeke da konačno riješe da se otpadne vode i kanalizacije ne smiju puštati u samo središte grada Rijeke gdje bi trebali šetati i uživati građani, posjetitelji i turisti!

2. tražimo da se predstavnici navedenih stranaka snažnije i osobno uključe one dane kada Lučka uprava i HGK s roniocima organiziraju dobrotvorno čišćenje luke Rijeka i njezinog podmorja. Njihovo osobno uključivanje u rad i čišćenje bio bi putokaz građanima da se i oni mogu uključivati u uljepšavanju vlastitog grada što bi bilo vrlo pozitivno!

3. tražimo od navedenih stranaka da potaknu vladajuće u Gradu da Rijeka mora dobiti bar deset spomenika svojih najboljih kapetana te da i na taj način skrene pozornost svima da je Rijeka pomorski grad, s puno kapetana, skippera, mornara, nautičara i ostalih koji vole more i žive od njega.

4. tražimo od navedenih stranaka da na konferencijama za tisak jasno zatraže od Grada da se hitno krene u uređenje Mola Longa ( prostora o kojem zajednički brinu s Lučkom upravom), lansirne rampe Torpeda, te da se najhitnije traži rješenje za uređenje luke Baroš, koja bi trebala postati prva riječka marina sa svim potrebnim sadržajem!

5. tražimo od navedenih stranaka da hitno naprave sastanak sa svim tvrtkama i pojedincima koji imaju svoja plovila u luci Rijeka da vide što im nedostaje i u kojem pravcu treba dalje ići s obzirom da je za sada i više nego jasno da predstavnici ovih navedenih stranaka uopće ne poznaju temelj funkcioniranja nautike i pomorstva, što je svakako za nekoga tko je političar u pomorskom gradu, jako loše!

Ovo je pet točaka zbog kojih KIGO.hr poziva Listu za Rijeku, Radničku Frontu i Akciju mladih da se snažnije uključe u djelovanje ZA RIJEKU i to samo u nautičkom dijelu.

Naravno da očekujemo od navedenih stranaka snažan angažman i oko dramatične situacije na kolodvorima, deponiranju otpada, Tetra Fenice, HNK Rijeka, programu EPK Rijeka, INA derutnog postrojenja na Mlaci, postavljanja filtera termoelektrani na Urinju, stvaranja parkirališta na Rastočinama i u središtu grada, uređenja priobalja Riječine, uređenja zgrada Exportdrva, Hartere …… i još mnogo toga…..

POLITIKA JE SLUŽENJE GRAĐANIMA ZA OPĆE DOBRO

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u