KIGO 2 više je ronio nego plovio do matične luke u Rijeci

Objavljeno 14.04.2019 - TurizamVijesti

KIGO 2 više je ronio nego plovio do matične luke u Rijeci

Kigo 2 je doplovio ovaj vikend po jakoj buri od Pule do Rijeke i to u uzbudljivoj plovidbi po velikim valovima i hladnoj buri koja je na mahove puhala i do 50 čvorova.

Od marine Verude do Premanture još su bili i relativno normalni uvjeti jer je more bilo morno jer je navedeno područje u zavjetrini od bure.

Nakon rta Kamenjaka, KIGO 2 okreće pravac prema Rijeci, no u tom trenutku započinju i veliki valovi koji su usporili jedrilicu i koji su Vjekoslavu i Ivanu Vahtariću putovanje učinili znatno neizvjesnijim i neugodnijim. Jedrilica je na trenutke više ronila nego je plovila što je bilo neugodno i opasno. No dobra posada i dobar brod pobijedili su sve prepreke!

KIGO 2 je u riječku luku uplovio u večernjim satima zajedno s članovima posade jedrilice Bubamare koja ih je dočekala kod Porozine te dopratila do Rijeke radi sigurnosti i društva.

Slijedila je večera i otvaranje vina te nazdravljanje dolasku nove jedrilice Bavaria 44 u sustav KIGO GRUPAe.

KIGO 2 ima 4 kabine, 2 wc/tuša, lijepi salon s kuhinjom, 14 metara, teška je oko 13 tona. KIGO 2 će služiti za razvoj chartera i nautike u Rijeci kao i za edukaciju skippera, a informacije možete dobiti i na broju 098 559 443 ili www.croatia-skipper.net.

KIGO GRUPA d.o.o čini jako puno za stvaranje Rijeke kao charter destinacije s jasnim planovima i vizijama te se nada da će Grad Rijeka kao i TZ Kvarnera, PGŽ, HTZ i Vlada Hrvatske prepoznati taj trud te da će pomoći u realizaciji planova RIJEKA NAUTIČKA DESTINACIJA!

Trenutačno je u Rijeci veliki problem novih vezova i to je glavna prepreka stvaranja jake nautičke destinacije. Slijede problemi infrastrukture, benzinska crpka na moru, servisi, nova marina, recepcija, tuševi, WCi itd……

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u