Kazališna predstava Elling u centru Gervais u Opatiji

Objavljeno 23.02.2019 - Kultura

Kazališna predstava Elling u centru Gervais u Opatiji

U srijedu, 27. veljače 2019. u 20 sati u centru Gervais u Opatiji, održava se kazališna predstava „Elling“ Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. “Elling” Simona Benta dramska je adaptacija istoimenih poznatih romana, tetralogije norveškog pisca Ingvara Ambjornsena, prema čijim je djelima snimljen i film 2001. godine, nominiran za Oscara za najbolji strani film.

U režiji mladog i perspektivnog redatelja Hrvoja Korbara, Elling se postavlja na scenu Kerempuha, a ova duhovita, dirljiva, beketovski pomaknuta priča o tandemu društvenih autsajdera, osjetljivom i labilnom Ellingu i njegovu, posve oprečnom, djetinjastom i seksualno ugroženom prijatelju Kjellu, koji se nakon zajedničkog boravka u mentalnoj ustanovi suočavaju s izazovima stvarnoga života, podsjećaju nas na sve marginalce, neprilagođene, luzere u borbi s vjetrenjačama – ne samo u naizgled idiličnoj skandinavskoj zemlji, nego i ovdje, kod nas, u nama samima. Uz suptilan crni humor kojim se oživljava tragika svakodnevice, Elling je prepoznatljiva, bliska i humana drama kojom se otvara aktualno pitanje – (ne)prilagođavanja okolini.

Glumačku postavu predstave čine: Marko Makovičić, Filip Detelić, Csilla Barath Bastaić, Luka Petrušić, Velimir Čokljat, dok režiju potpisuje Hrvoje Korbar.

Autor: Sara Benčinić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u