Kategorija: Turizam

  • Papaline, inćuni, girice i sardelice vrhunska hrana za svakog nautičara

    Papaline, inćuni, girice i sardelice vrhunska hrana za svakog nautičara

    20.09.2011

    Ima li što bolje od sitne hrvatske ribe iz jadrana, uz bevandu, domaći sir, domaći kruh i domaće pomidore?Za zadovoljstvo je doista potrebno vrlo malo kako vremena tako i novaca. Plava sitna jadranska riba, svakako spada u nešto najzdravije, ali…

  • Zagrebački Regent Esplanade najbolji

    17.09.2011

    Zagrebački hotel Regent Esplanade osvojilo je nagradu World Luxury Hotel Awards 2011 za najbolji luksuzni gradski hotelSvečanost dodjele nagrada - World Luxury Hotel Awards 2011 (WLHA) - održana je sinoć u Smaragdnoj dvorani hotela Regent Esplanade, uz nazočnost brojnih uzvanika…

  • Opet otvoreni Vatikanski vrtovi

    17.09.2011

    Papa Benedikt XVI. svakodnevno, tijekom poslijepodneva šeće vrtovima oko pola sata moleći krunicuVatikanski vrtovi, dugogodišnja oaza zelenila u srcu Rima, uskoro će, nakon niza godina, biti ponovno otvorena i za turiste, koji će ih moći posjetiti u otvorenim turističkim autobusima…

  • Hrvatska je najorganiziranija nautička država u Europi

    Hrvatska je najorganiziranija nautička država u Europi

    15.09.2011

    Lijepo je biti na moru po sparnim vrućinama rujna, kažu mnogobrojni gosti koji i danas plove po lijepom hrvatskom JadranuHrvatska je zemlja 1244 otoka i mnoštva gradova prilagođenih za nautičare. Dobra organizacija trgovina, restorana, ljudi, te velika čistoća mora, čini…

  • Plitvice posjetilo 900.000 gostiju

    Plitvice posjetilo 900.000 gostiju

    11.09.2011

    Nacionalni park Plitvička jezera malo poslije 12 sati posjetio je devetstotisućiti ovogodišnji gost - profesor riječkoga Medicinskog i tehnološkog fakulteta Željko JeričevićNa Plitvicama je do sada bio nekoliko puta, a danas je u razgledavanje jezera doputovao sa ženom i dvojicom prijatelja…

  • Prvi hrvatski autohtoni restoran

    11.09.2011

    Zagrebački restoran Stari fijaker 900 prvi je hrvatski restoran koji je dobio oznaku posebnog standarda Hrvatska autohtona kuhinjaOznaka se dodjeljuje ugostiteljskim objektima koji nude više od 70 posto jela s popisa hrvatskih tradicionalnih jela. Projekt Hrvatska autohtona kuhinja prije godinu i pol…

  • DVA MILIJUNA NOĆENJA OSTVARENA NA LOŠINJU

    07.09.2011

    Dana 07.09.2011. Turistička zajednica Grada Malog Lošinja zabilježiti će 2.000.000 noćenja. Nakon ostvarenih  1.905.230 noćenja za osam mjeseci, sa povećanjem od 8 % , dvomilijunto noćenje bilježimo 20 dana ranije u odnosu na 2010.

  • Solin dobiva marinu

    Solin dobiva marinu

    03.09.2011

    Sredinom rujna građani će se o tom projektu imati prilike izjasniti tijekom javne rasprave o urbanističkom planu uređenja nazvanom »Ušće Jadra - marina«Grad Solin iduće bi godine trebao započeti gradnju prve i jedine lučice južno od ušća rijeke Jadro na…

  • Ručno rađene čokolade s Raba

    01.09.2011

    Rapskoj torti, nadaleko poznatom autohtonom slatkom suveniru s otoka Raba, nedavno se pridružio još jedan originalni slatki proizvod, ručno rađena čokolada Delicia, koja se na tržištu slatkiša i suvenira pojavila u pet okusa iTuristi koji se odmaraju na Rabu zasigurno…

  • ACI ne ulaže dovoljno u marine na moru

    29.08.2011

    Usred turističke sezone u velikom broju ACIjevih marina nedostaje tople vode za tuširanja, wc  i tuš kabine su na sramotno niskoj raziniGosti koji su ove godine posjetili Hvar i ACI marinu na Palmižani, tvrde da je standard marine u znatnoj…

Kigo na Facebook-u