Karamarko se pojavio u saboru! Milanović ga izvrijeđao i upitao: Kaj ste nervozni?

Objavljeno 10.04.2013 - Vijesti

Karamarko se pojavio u saboru! Milanović ga izvrijeđao i upitao: Kaj ste nervozni?

MJESECIMA se čekalo da Tomislav Karamarko dođe u Sabor i postavi pitanje premijeru Zoranu Milanoviću. Konačno se to i dogodilo. Karamarko je pitao Milanovića da pokaže gdje se vidi oporavak zemlje.  Šef HDZ-a premijeru je postavio isto pitanje kao prije 5 mjeseci.

“U studenom sam vam postavio pitanje koji su rezultati gospodarske politike i što dalje, rekli ste: razmišljamo i radimo. Prošlo je 5 mjeseci, gdje su rezultati”, ponovo je upitao Karamarko

“Uvaženi kolega, četiri se mjeseca pripremate na pitanje i onda ga niste u stanju niti pročitati”, započeo je Milanović na što su HDZ-ovci počeli lupati i galamiti.

“Na provokacije neću nasjedati! Samo vi galamite! Dok mi uvodimo red u državu koju ste ostavili u stanju kakvom jeste, vi se ne pojavljujete u Saboru, zbog čega sam ja bio kritiziran dok sam bio u opoziciji, a bio sam više nego svi dosadašnji opozicijski čelnici zajedno! Vas ovdje uopće nema i onda se pojavite svaka tri-četiri mjeseca, i sad očekujete nekakav odgovor. Kakvo pitanje, takav je i odgovor”, poručio je Milanović dodavši kako Karamarka nema čak ni na raspravama o državnom proračunu.

“Umjesto da budete u Saboru, vi se cinično smješkate na ispade ksenofobičnih ljudi koje ste stavili na listu za Europarlament”, ustvrdio je Milanović na što ga je opet prekinula galama i smijeh HDZ-ovaca.

“To je vama zabavno, pa da, smiješno vam je. Vidjet ćemo tko će se zadnji smijati! Samo naprijed”, rekao je predsjednik SDP-a i dodao da će Karamarko dobiti pismeni odgovor jer ne stigne u četiri minute reći što sve radi.

“Što vi radite? To je vaše pitanje. Radimo, zemlju koja je bila u neredu dovodimo u red, i to će birači prepoznati, ili neće prepoznati. Ja im ne mogu biti tutor niti držati lekcije”, poručio je Milanović i osvrnuo se na kritike iz HDZ-a što sjednica o rebalansu početi tek u 15 sati popodne.

“I za kraj, sad stvarno za kraj, kaj ste nervozni. Ako rasprava o proračunskom rebalansu bude u poslijepodnevnim i večernjim satima, šanse da je gleda veći broj građana rastu ili možda mislite da je cijela nacija pred televizorima u 10 ujutro”, kazao je.

Karamarko je zatim kazao kako je očekivao takvu reakciju, i počeo je nabrajati sve što je palo u Hrvatskoj u posljednjih godinu dana.

Šuker: Ne pamtim da se rasprava o rebalansu ikad održavala popodne

Na početku sjednice klub HDZ-a izrazio je negodovanje zbog toga što će se u rebalansu proračuna raspravljati u poslijepodnevnim satima.“ Ne pamtim da je ikad bilo da će se rasprava o proračunu odvijati poslijepodne. Cijelu večer i noć ćemo biti tu, to nema smisla. Molim za minimum pristojnosti prema zastupnicima i javnosti”, rekao je Ivan Šuker.

Predsjednik Sabora Josip Leko odgovorio mu je da nije točno da su promijenili standard. “Niste podnijeli pisani prigovor na raspored unutar dnevnog reda pa ovo nije u skladu s Poslovnikom”, zaključio je Leko.

40 zastupnika prijavilo se za pitanja, a prva je na redu bila Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a AS.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u