Kako znati da nekoga stvarno volite?

Objavljeno 18.04.2016 - Ona&On

Kako znati da nekoga stvarno volite?

Na ‘površini’ ljubav izgleda poprilično jednostavno. Ili nekoga volite i ne volite. Zanimljiva je i definicija ljubavi u jednome od najpoznatijih svjetskih rječnika Merriam-Webster – “osjećaj jake ili stalne privrženosti prema nekoj osobi” ili “privlačnost koja uključuje seksualnu potrebu”.

Koliko je lako to potvrditi? Kako znamo da nekoga stvarno, ali stvarno volimo?

Ovo su neki klasični “simptomi” prave ljubavi.

Lako je uživati kada ste na romantičnom spoju ili ležite na predivnoj plaži i slušate valove, a ljubav može najboljim danom u životu učiniti i dosadne svakodnevne zadatke. Kada ste s pravom osobom čak i najoblačniji dani činit će se sunčanima. Jednostavno rečeno, kada pokraj sebe imate osobu koju volite sve je ljepše.

Vaša budućnost uključuje vašeg partnera odnosno partnericu

Kada niste u vezi svaka vaša odluka bazirana je na onome što je najbolje za vas. Kada nekoga volite mozak vam automatski promijeni brzine kako bi udovoljavao i željama druge osobe. Zapitat ćete se je li poslovni potez kojeg ste planirali napraviti dobar za vas oboje, a ne samo za vas. Kada nekoga volite, želite tu osobu uz sebe na vjenčanju najboljih prijatelja, kada kupite svoj prvi dom, kada ostarite.

Nesavršenosti vaše bolje polovice vam ne smetaju

Prije no što upoznate takvu osobu vjerojatno ćete govoriti kako nikada ne biste izlazili s nekime tko ne voli određenu vrstu glazbe, tko o nekim stvarima ne misli isto kao i vi. Ta pravila padaju u vodu onog trena kad se zaljubite. Nesavršenosti te osobe transformiraju se u jedinstvene kvalitete koje sretno prihvaćate.

Vaš partner ili parnerica čine vas boljom osobom

Iako ćete vi uvijek osati vi, kada razvijete vezu s nekime koga volite promijeni se i način kako vidite i percipirate sebe. Neke vaše karakteristike i navike će se promijeniti pa čak i drastično i to nije ništa loše.

On ili ona su vam uvijek na pameti

Kada ste zaljubljeni sve vas podsjeća na tu osobu.

Izgubili ste zanimanje za druge ljude

Kada pronađete pravu ljubav bit će jednostavno zaboraviti stare ljubavi i povremene simpatije. Čak će i vaša prva ljubav izblijediti. Uvijek ćete primijetiti privlačnu osobu, ali ćete iskreno vjerovati da je vaša bolja polovica najprivlačnija osoba na svijetu. Prava ljubav uvijek će vas ispuniti.

Kada je nema pored vas, zagrliti ćete jastuk kao da grlite osobbu u koju ste zaljubljeni i tako ćete lakše zaspat.

Izvor N1

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u