Kako SDP Vlada vlada? Stopa nezaposlenosti najviša u 10 godina

Objavljeno 21.02.2013 - Gospodarstvo

Kako SDP Vlada vlada? Stopa nezaposlenosti najviša u 10 godina

Spas Hrvatske u SDPu i HNSu vide na sasvim jedan novi način. Da bi se spasila Hrvatska, po ovome modelu moraju se uništiti svi Hrvati, osim onih u birokraciji, sudstvu i vlasti.

U Hrvatskoj je u siječnju, prema danas objavljenim podacima Državnog zavoda za statistiku, stopa registrirane nezaposlenosti dosegnula 21,9 posto, najvišu razinu u više od 10 godina.( Za vrijeme HDZ vlasti stopa je bila 18 %)

 

U prosincu prošle godine stopa nezaposlenosti iznosila je 21,1 posto, a njezin daljnji rast bio je očekivan, nakon što je nedavno Hrvatski zavod za zapošljavanje izvijestio da je krajem siječnja bilo registrirano oko 372.000 nezaposlenih osoba, što je za 3,8 posto, ili 13.800 osoba više nego mjesec dana prije.

 

Skok stope nezaposlenosti na najvišu razinu od srpnja 2002. godine, kada je iznosila 22 posto, posljedica je, navode analitičari u anketi Hine, dugogodišnje recesije, stečaja ili restrukturiranja mnogih tvrtki, ali i strukturnih problema, odnosno neusklađenosti ponude i potražnje na tržištu rada.

Hrvatska i dalje ima stotinjak državnih agencija koje ničem ne sluše i uzimaju milijune kuna  mjesečno. Hrvatska i dalje ima 21 županiju koje nam ne trebaju jer imamo mjesne odbore, Gradove i državne institucije. Samo nas je 4.3 milijuna i Županije koje uzimaju milijarde kuna godišnje su nepotrebne.

Hrvatska ima 10 000 viška birokrata, i sudstvo koje je zrelo za odlazak na zavod za zapošljavanje.

Hrvatska ima dovoljno novaca da svi dobiju svoje plaće na vrijeme (i zaostatke), te da umirovljenici nemaju manje od 2000 kuna mjesečno. Hrvatska je uspjela u obrani od Miloševićeve agresije, sad je red da se obrani od agresije birokrata, sudstva i političara!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u