Kako mu je, jel gladan, bos, neznrunut???

Objavljeno 13.11.2017 - IzdvojenoVijesti

Kako mu je, jel gladan, bos, neznrunut???

I dok se većima Hrvata brine za Ivicu Todorića i njegov, da ne kažemo jadan, nimalo ugodan život u Londonu, Todorić se muči u londonskim bespućima, gladan, pokisao, osramoćen, bez papuča, automobila, helikoptera, vila i jahti. Ovakav potpuno nepravedan odnos prema ocu Agrokora Hrvati ne mogu više trpjeti, a ni sam Ivica Todorić i njegova supruga.

Ivica Todorić između 16.00 do 18.00 nije ušao na glavni ulaz u policijsku postaju u londonskom Kensingtonu. Je li ušao na sporedni ulaz, je li mu policija promijenila vrijeme javljanja ili uopće nije došao zasad je teško reći s obzirom da novinaru HRT-a Gordanu Žvanoviću u londonskoj policiji nisu hjteli odgovoriti.

No, razgovarao je s odvjetnicom koja radi u jednoj od tri najutjecajnije odvjetničke kuće u Velikoj Britaniji koje se bave ekstradicijskim pravom.
Evo kako ona tumači to što je prvo ročište u slučaju Ivice Todorića zakazano tek za travanj.

Izručenje bi se prema europskom uhidbenom nalogu trebalo dogoditi u roku od 60 dana, no to nije posebno specificirano u engleskom zakonu pa ovdje nema zahtjeva da se izručenje obavi u tom roku. Nije nemoguće da konačna odluka o njegovu slučaju neće biti donesena ni iduće godine, rekla je Gemma Lindfield, pravna stručnjakinja za izručenja.

Ako su optužnice rezultat političkog progona, on može ovdje ostati do kraja života. No to je ipak teško dokazati. A do odluke o izručenju bi moglo proći i nekoliko godina, smatra.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u