Kako je novinar raskrinkao zagovornike obnove Jugoslavije?

Objavljeno 26.04.2019 - KulturaVijesti

Kako je novinar raskrinkao zagovornike obnove Jugoslavije?

Ustavom Hrvatske u članku 141 jasno je dano do znanja da se zabranjuje ulazak u balkanske i osobito u neke nove “jugoslavenske” asocijacije. Ovaj članak predstavlja zaštitni mehanizam od manipulacija (zabrana udruživanja u “saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku«).

Ustav je jasan, no jasna je i nova knjiga novinara Tihomira Dujmovića pod imenom “REGIJA KAO TREĆA JUGOSLAVIJA” u kojoj se jasno dokazuje da se cijeli niz sportskih, medijiskih i kulturnih organizacija oglušilo o Ustav RH te ga namjerno krše s cijelim nizom sporazuma, deklaracijama, dogovorima o savezu s državama koje su nekad činile komunističku Jugoslaviju. Kršenjem Ustava RH se pridružuju i političke elite u Hrvatskoj, pa se stječe dojam da je narod ponovno ostao sam i da se ponovno mora izboriti za svoju samostalnost i identitet u sklopu euro atlanskih asocijacija.

“Tuđmanova tvrđava” je pojam kojim se označuje ustavna odredba kojom se postavlja visok prag zaštite Hrvatske od njezinog uvlačenja u ralje balkanskog udruživanja koje nameće Srbija. Članak 141 unesen je u Ustav Hrvatske 1997. godine i ako su ga neki politički akteri koji su zagovornici “regije” željeli izbrisati iz Ustava, do dana današnjeg to im nije uspjelo!

Novinar Tihomir Dujmović je u svojoj knjizi kao i na predstavjanju knjige jasno objasnio na koji način kulturne institucije danas kroz ime “regija” uvlače Jugoslaviju u prostor europske Hrvatske. Nametanje glumaca iz prostore bivše Jugoslavije u hrvatske sapunice, serije, filmove, nametanje zajedničkih zabavno glazbenih programa, sportskih manifestacija i liga, organizacija zajedničkih edukativnih i kulturnih sadržaja na jugoslavenskoj razini i na kraju politička i gospodarska suradnja svih na prostoru bivše Jugoslavije koja se sada zove “regija”. Ovim uvlačenjem Hrvatske na Balkan i novu Jugoslaviju kumuju uglavnom stari kadrovi ex komunističke Jugoslavije koji se zbog vlastite needukacije i nepoznavanja stranih jezika lakše snalaze na području “regije” nego na ogromnom gospodarskom i kulturnom prostoru euroatlanskih država.

Na predstavljanju Dujmovićeve knjige jasno se dalo do znanja da Hrvatska danas treba lidera koji će voditi Hrvatsku i mentalno prema euroatlanskim asocijacijama, te da su sadašnji političari pokazali da ne shvaćaju što se događa.

Prepuna dvorana u zgradi bivše Croatie Line u samom središtu Rijeke jasno je pokazala zanimanje Riječana za knjigu Tihomira Dujmovića koja točno dijagnosticira razlog zašto se Hrvati moraju ponovno probuditi i zaštititi svoju domovinu!

U svojem izlaganju novinar Tihomir Dujmović kazao je sve točno i precizno osim jedne stvari, a to je da u Hrvatskoj ne postoje nacionalni mediji koji su nacionalno osviješteni i koji ne upozoravaju na stvaranje nove Jugoslavije od strane jugonostalgičara!

KIGO.hr je hrvatski državotvorni dnevni portal potpuno svjestan svega izrečenog na predavanju, te se kroz svoje tekstove jasno bori za euro atlansku Hrvatsku u punom smislu tog značenja!

Novinar Tihomir Dujmović vraća se novom knjigom „Regija kao Treća Jugoslavija“ koju su recenzirali dr. Andrija Hebrang i dr. Zlatko Hasanbegović.

Dujmović analizira hrvatsku zbilju prihvativši se teme: regija i Hrvatska – regija kao drugo ime za Jugoslaviju!
Na samom početku knjige autor ističe kako Jugoslavija kakvu smo poznavali više nije moguća, ali nam brojnim primjerima pokazuje da u biti hrvatska država u kojoj živimo najčešće poštuje regionalne, a ne nacionalne relacije. Dokazuje nam kako je jedno politički, naizgled nelogično povezano područje, ipak povezano u raznim segmentima življenja, funkcionira mimo državnih granica, ali i mimo realnog hrvatskog interesa, kao zajednički prostor, pokazujući kako to nije slučajno i da silno asocira na bivšu Jugoslaviju (regija producira zajedničke športske lige, zajedničku glazbu, zajedničke glazbene nagrade, udruženje zajedničkih sveučilišta zapadnog Balkana, intenzivnu kulturnu suradnju…)

„Jesmo li ušli u Uniju da bismo se ovako intezivno povezivali s Balkanom“, pita se autor? Dujmović u knjizi pokazuje i dokazuje da brojne pore hrvatskog društvenog i političkog života vode u regiju. Također dodaje da bivša Jugoslavija onakva kakva je bila, više nikada neće biti moguća, da je hrvatska država sa svim svojim oznakama i simbolima trajna činjenica, ali da je sadržaj te države i njene društvene relacije – regionalan.“
„Regija je , kad je malo bolje analizirate, zapravo meka, nježna, naizgled nevidljiva, ali ipak – treća Jugoslavija…“, reći će autor.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u