Kako je HRT “uništio” Snježnu Kraljicu?

Objavljeno 06.01.2015 - Vijesti

Kako je HRT “uništio” Snježnu Kraljicu?

HRT više nije u mogućnosti kvalitetno televizijski odraditi prijenos niti najobičnijeg sportskog događanja, a kamoli veliku svjetsku manifestaciju kao što je “Snježna Kraljica”.
HRT godinama  nije ulagao u svoje tehničare i tehničko vodstvo tako da nam takav kadar osigurava najskuplju i najlošiju TV sliku od svih nacionalnih televizija.
I kod ženskog i muškog slaloma dogodile su se iste pogreške što se tiče slike. Uoči događanja na Sljemenu, jednosatne info emisije su snimane u dva potpuno različita formata, zastarjeli 4:3 format i nekakav format koji nije niti 4:3 niti 16:9, nego nekakav uokvireni 16:9.

Javljanja iz improviziranih studija  na Sljemenu su “začinjena” lošom slikom, lošom rasvjetom ali i nekim novinarima koji doista nemaju nikakvo iskustvo s medijima, a niti sa skijanjem.
Predvozači su imali na sebi kacigu s kamerom i s mikrofonom i ne treba posebno naglašavati da su i ton i slika bili iznimno loši i nedostojni jednog takvog događanja.
U trenutku kad počinje utrka, slika se mijenja.
16:9 format odjednom postaje normalan, kao i slika i ton te se  utrka može gledati, jer sve dolazi na svjetsku razinu.
Bruno Kovačević je prijenos odradio srčano i profesionalno , što se za tehničare ne može kazati.
Zanimljivo je da HRT ima ogromne probleme sa slikom i u središnjim informativnim emisijama, tako da se Dnevnik snima i emitira u 4:3 formatu, Nedjeljom u 2 se snima i emitira u 16:9 formatu i tako se emitira, no repriza je u 4:3 formatu što nikome nije jasno zašto.
Mnoge kamere koje na HRTu imaju, prevelike su, stare i neprilagođene modernom vremenu, nešto slično kao i s radijskim programom ljeti kada u Istri i na moru ne možete čuti domaće radio postaje od talijanskih.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u