….kada obučeš taj sveti dres kao da si netko drugi

Objavljeno 13.07.2018 - IzdvojenoSport

….kada obučeš taj sveti dres kao da si netko drugi

Do povijesnog ogleda između Hrvatske i Francuske u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji ostala su još samo dva dana. S novinarima u Moskvi razgovarao je hrvatski veznjak Ivan Rakitić.

Trenutačno nema ljepšeg osjećaja nego biti Hrvat. Kada sam se odlučio igrati za Hrvatsku sanjao sam o svemu, ali doći do toga je ispunjenje najljepših snova svih nas. Od prvog dana kada smo krenuli prema Rusiji bilo je nevjerojatno. Ponos i sreća, zajedništvo, nevjerojatno. Sve smo zaslužili, rekao je Rakitić.

Snage će biti viška, kako god, to je povijesna utakmica za nas. Sutra nismo nas 11 na travnjaku, već nas je 4 i pol milijuna. Dat ćemo sve od sebe, znamo da je to najveća utakmica za sve nas i želimo izaći uzdignute glave da možemo reći da smo dali sve od sebe, dodao je Rakitić.

Osvoji li naslov, napravit će novu tetovažu: Ima mjesta za novu tetovažu, kako god na čelu.

Rakitić je istaknuo kako maksimalno repektiraju francusku reprezentaciju, no ne zamaraju se 1998.

Taj poseban osjećaj koji mi imamo prema državi, ne želim reći da to mi više želimo od drugih, imamo taj poseban osjećaj kada obučeš taj sveti dres kao da si netko drugi. Imamo zajedništvo što je jedinstveno. I tako su svim sportovima, rekao je Rakitić i dodao: Primao sam poruke iz Argentine, Španjolske, Njemačke… sa svih strana. Ljudi su mi rekli da nisu nikada mislili da će slaviti gol hrvatske reprezentacije kao da je njihov.

Mislim da je Luka Modrić zaslužio dobiti Zlatnu loptu. Nadam se da će odlučiti tako. Ako osvojimo naslov u nedjelju, onda će i to doći, istaknuo je Rakitić.

Zlatko Dalić preuzeo je Vatrene krajem kvalifikacija za ovaj SP.

Ja sam našeg izbornika upoznao prije devet godina kada sam se priključio mladoj reprezentaciji, a on je bio pomoćni trener. Na svoj je način jedinstven trener. Ima svoj način da bude blizak igračima i istovremeno da bude jasan. Ima jako dobar stožer, veliki je profesionalac koji ne prepušta ništa slučaju. Nadam se da će dugo biti uz reprezentaciju, dodao je Rakitić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u