Josipović želi biti novi predsjednički kandidat

Objavljeno 08.01.2019 - Vijesti

Josipović želi biti novi predsjednički kandidat

U Studiju 4 HTV-a gostovao je bivši predsjednik RH te čelnik stranke ‘Naprijed Hrvatska’, Ivo Josipović.

Na početku gostovanja, komentirao je konferenciju za medije Milorada Pupovca, a na kojoj je čelnik SDSS-a među ostalim govorio o objavi sinaHDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića na društvenim mrežama.

– U mnogim se glavama pobrkala sloboda izražavanja sa slobodom širenja mržnje. Strašno je što se može pročitati i na društvenim mrežama, ali i u pojedinim medijima.

Josipović ima jednu ambiciju

Bivši predsjednik upitan ima li ambicija se kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima, kaže da ima samo jednu ambiciju, a to je saniranje stanja na ljevici. One stranke koje se mogu ujediniti, to treba odmah učiniti, a one druge koje ne mogu iz raznih razloga, treba poticati na suradnju, ističe Josipović.

– Vidimo kuda je unipolarnost političke scene dovela Hrvatsku. Imamo i ozbiljno zaostajanje Hrvatske za drugim europskim zemljama, a parlament nam liči na tržnicu.

Osvrnuo se i na “aferu savjetnici” i smjenu savjetnika Kolinde Grabar-Kitarović, Mate Radeljića.

– Jasno smo razotkrili poziciju paraobavještajnog podzemlja. Otvara se i pitanje pozicije predsjednice, koja je vrhovni zapovjednik, a nije u stanju svojim savjetniku zahvaliti na suradnji. Predsjednica je zapravo ovisila o savjetnicima, koji su poput one lutke na koncu s njom manipulirali, kaže Josipović.
Na opservaciju Petra Vlahova da i Donald Trump mijenja savjetnike, kaže sljedeće:

Mijenja, ali ne tako da mu tajna služba odlazi i prijeti savjetnicima, već to čini sam.

“Prebjezi govore o prostituciji političke scene”

SDP mi nije niti približno pružio podršku tijekom predsjedničke kampanje na posljednjim izborima, kao što je primjerice HDZ Kolindi Grabar-Kitarović, ističe Josipović, a o današnjem odnosu s bivšim šefom Zoranom Milanovićem kaže da se “znaju sresti i pozdraviti”, dodajući da je on ‘vrlo sposoban i obrazovan”, no da je vodio politiku koja je bila štetna za ljevicu. O Milanović kao predsjedniku, kaže sljedeće:

– Legitimno je pravo da se gospodin Milanović kandidira na predstojećim predsjedničkim izborima, a ja mu želim puno sreće i uspjeha kao i drugim kandidatima.

Komentirao je i recentne događaje, političke prelaske kod Milana Bandića.

– To govori o slabosti političkih stranaka i prostituciji političke scene.

Zaključno, Ivo Josipović komentirao je slučaj nabavke F-16 zrakoplova od Izraelaca. Ne bi prejudicirao je li najveća odgovornost na ministru obrane Krstičeviću ili na nekome drugome koji je odlučivao o zrakoplovima.

– Ti avioni zapravo nisu ono što mi trebamo, neki su to nazvali ‘letećim kantama’. S te strane je dobro da je taj posao propao. Možda bi bilo bolje uzeti šest novih, najmodernijih zrakoplova.

Ivo Josipović poznat je kao sukreator izrazito lošeg zakona o autorskom pravu koji je građane Hrvatske preko ZAMPa stajao već stotine milijuna kuna, a Josipovića i izbore. Josipović je praktički kroz taj zakon legalizirao uzimanje ogromne količine novaca od građana Hrvatske i to tom zakonu praktički bi svatko od građana Hrvatske trebao plaćati ZAMP, čak i u frizerskim salonima, uredima, malim obrtima…..
Ivo Josipović odradio je mandat vrlo mlitavo i prvi je predsjednik koji nije osvojio i svoj drugi mandat!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u