Josipović i Grabar Kitarević u drugom krugu

Objavljeno 28.12.2014 - Vijesti

Josipović i Grabar Kitarević u drugom krugu

Hrvati su odlučili, SDP i HDZ i dalje najomiljeniji!
U drugi krug predsjedničkih izbora idu Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarević.
Aktualni predsjednik Republike Ivo Josipović prema neslužbenim rezultatima DIP-a tijesno je pobijedio u prvom krugu nedjeljnih predsjedničkih izbora sa 38,5% glasova. Slijedi ga Kolinda Grabar Kitarović (37,17%), koja za njim zaostaje nešto više od 1 posto. Slijede ih Ivan Sinčić koji je osvojio 16,44% te Milan Kujundžić sa 6,28%. Podaci su to nakon obrađenih 99,6 posto glasova. Još traje glasovanje u inozemstvu, a posljednje se zatvara biračko mjesto u SAD-u u Los Angelesu.

Josipović je prema rezultatima objavljenima iza 20 sati bio vodio u odnosu na Grabar Kitarović s početnom prednošću većom od osam posto. No, kako su s terena pristizali glasovi tako se prednost smanjivala da bi se stabilizirala na manje od jedan i pol posto. U drugi krug predsjedničkih izbora ulaze, dakle, Josipović koji je dobio nešto manje od 24.000 glasova više od Grabar Kitarović.

Nakon objave rezultata 99 posto glasova za govornicu su stupili i oni koji su ušli u drugi krug. Kolinda Grabar Kitarević održala je odličan motivirajući govor u kojoj je pozvala za zajedništvo svih u Hrvatskoj. Pohvalila je posebno Kujundžića i Sinčića za koje je navela da su i oni hrabro odradili sve da dođe do promjene u hrvatskom društvu.
Ivo Josipović je nakon Kolinde održao govor u kojem je najavio svoju pobjedu. Teško je  optužio HDZ za tešku krađu, bez obzira što zna da ni Karamarko ni Grabar Kitarević nisu bili oni koji su krali iako su bili u HDZu.

Oba kandidata su koristila mlade u svojim tekstovima koji su bez posla i nezaposlene ljude, i oboje kandidata  su se pozivali na poštenje.
U stožeru Kolinde Grabar Kitarević dominirale su hrvatske zastave kao dekor, a kod Josipovića su dominirali krugovi s natpisom njegovog slogna što je neodoljivo podsjećalo na emisiju “Kolo sreće”.

Svi govore da će baš oni pobijediti 11. siječnja, no kod analitičara je posebno ostao zanimljiv nastup Zorana Milanovića, koji kao da je ovoga trenutka sletio u Hrvatsku s Mjeseca.

Hrvatska u siječnju bira dalje!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u