Još sutra moguć slab snijeg u gorskim krajevima

Objavljeno 15.01.2016 - Vijesti

Još sutra moguć slab snijeg u gorskim krajevima

Umjereno do pretežno oblačno. Slab snijeg moguć je ponajprije u gorskim krajevima, a povremene kiše može biti na jugu. Dulja sunčana razdoblja očekuju se ponajprije na sjevernom Jadranu.

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Od sredine dana zapuhat će umjeren do jak, u gorju i olujansjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna, na sjevernom dijelu ponegdje i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura između -7 i -2, na Jadranu od 1 do 5, na jugu i otocima do 8 °C. Najviša dnevna između -1 i 4, na Jadranu od 5do 10 °C, na dalmatinskim otocima malo viša.

Bez obzira na niske temperature i na snijeg u gorskom području Hrvatske, sve službe su odradile svoje na profesionalnoj razini.

Na putovanju od Zagreba do Rijeke , gotovo cijeli Gorski kotar bio je bijel i ugodan oku, a dnevne temperature su bile oko nule.

Sve ceste bile su počišćene, a desetak centimetara snijega bilo je jedino na benzinskoj postaji od Tifona, na kojem su svi ljubitelji snijega mogli malo “šlajfat” na neočišćenom snijegu i prepustiti se snježnim uživanjima.

Ioekuje se prestanak padalina po cijeloj Hrvatskoj, ali u noćnim i jutarnjim satima treba biti oprezan jer će se na mjestima gdje se snijeg otopio biti noćne poledice.

Zimska oprema je potrebna za cijelo područje gorske Hrvatske i naravno OPREZ!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u