Još jedna bezvezna titula koja ne pomaže razvoju gospodarstva Hrvatske

Objavljeno 13.03.2019 - Vijesti

Još jedna bezvezna titula koja ne pomaže razvoju gospodarstva Hrvatske

Osobni uspjeh Kolinde Grabar Kitarović je izgleda važniji nego uspjeh Hrvatske. Tako nam je predsjednica u svojem mandatu uspješno smršavila, uspješno se doobrazovala, uspješno je proputovala cijeli svijet, napravila sebi super reklamu na svjetskom nogometnom prvenstvi, a evo sad je postala predsjednica neke udruge žena koje se zove Vijeće žena svjetskih lidera.
Još jedna bezvezna funkcija koje ne doprinosi razvoju hrvatskog gospodarstva zbog kojeg mladi odlaze iz Hrvatske. Ova funkcija neće pomoći niti oko normalizacije pravosuđa zbog kojeg također mladi odlaze iz Hrvatske!

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović preuzela je u New Yorku predsjedanje Vijećem žena svjetskih lidera (Council of Women World Leaders) od litavske predsjednice Dalije Grybauskaite, priopćeno je s Pantovčaka.

Grabar-Kitarović boravi u New Yorku gdje je jučer sudjelovala na konferenciji Ujedinjenih Naroda ‘Žene na vlasti’, te se sastala s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom.

Vijeće žena svjetskih lidera osnovale su 1996. tadašnja islandska predsjednica Vigdis Finnbogadottir i Laura Liswood, glavna tajnica vijeća, s ciljem da se potaknu sadašnje i bivše predsjednice država, vlada i ministrice na sudjelovanje u zajedničkim aktivnostima od ključne važnosti za žene.
Širenje mreže utjecajnih žena važno je kako bi se potaknulo sve više žena širom svijeta da se aktiviraju na svim razinama političkog i ekonomskog odlučivanja, smatra litavska predsjednica. Nadalje, Vijeće osigurava ženama na najvišim položajima platformu kako bi mogle podijeliti zajednička iskustva i biti od pomoći jedna drugoj kao svjetski vođe.

U povodu primopredaje dužnosti, Grabar-Kitarović je kazala je kako joj je izuzetna čast preuzeti dužnost predsjedateljice Vijeća žena svjetskih lidera od litavske predsjednice, istaknute žene i političarke, te je poručila kako će nastavili raditi na svim pitanjima koja se tiču ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena i djevojaka tijekom svih svojih budućih djelovanja u svim područjima života.

DIVOTA……

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u