Jedino hrvatsko sučeljavanje na razini prošlog stoljeća

Objavljeno 18.12.2019 - Vijesti

Jedino hrvatsko sučeljavanje na razini prošlog stoljeća

Predsjedničke izbore treba hitno ukinuti, umjesto njih treba postaviti izbore za urednike i novinare na HRTu, pa tek onda bi mogli ići na bilo koje izbore.
Toliku koncentraciju ne bitnih pitanja za državu Hrvatsku na državnoj televiziji nije očekivao nitko. U 21. stoljeću sučeljavanje je završilo bez ijedne teme o ekologiji, održivom razvoju, novim energijama, IT tehnologiji, školstvu i edukacijama, medijima, zdravoj prehrani, zdravstvu, prometnoj infrastrukturi, turizmu, nautici, brodogradnji…????

Postavlja se jasno pitanje tko je slagao ovakva pitanja i jesu li urednici na HRTu vidjeli uopće što će se pitati predsjedničke kandidate, što im je posao!?

HRT mora hitno promijeniti urednike u informativnom programu, a u pitanje dolazi i mjesto glavnog urednika HRTa!

Predsjednički kandidati Nedjeljko Babić, Anto Đapić, Kolinda Grabar-Kitarović, Dario Juričan, Mislav Kolakušić, Dejan Kovač, Zoran Milanović, Dalija Orešković, Katarina Peović, Ivan Pernar i Miroslav Škoro nisu uspjeli izložiti glavninu svojih programa i sučeljavanje je služio za stvaranje dojma , a ne za predstavljanje programa.

Osim potpuno deplasiranih pitanja sučeljavanje je proteklo u razini očekivanog. Kandidati su uglavnom još jednom pokazali svoja prava lica. Očekivano najbolji su bili Kolakušić, Škoro, Grabar Kitarocić i Milanović, ljudi koji imaju iskustva s javnim nastupima, a ostali su tapkali u kaljuži populizma uživajući u vlastitoj samodopadnosti.

Babić se gubio u svojim temama i vremenskim ograničenjima, Đapić je zapeo u devedesetima, Grabar Kitarović je konačno sastavila dvije suvisle i nije se gubila u patetikama, Juričan (anti kandidat) se sprdao sa svojom kandidaturom, Kolakušić je bio kratak i jasan te je tražio odgovornost glasača, Kovač je potpuno nejasan u svojim stavovima, Milanović je dominirao iskustvom i konačno je pobijedio vlastiti sarkazam i bahatost, Orešković je ukazivala na nesigurnost i frustriranost za razliku od Pejović koja je bila sigurna ali također ljuta i frustrirana. Pernar je ostao vjeran svojim populističkim trikovoma, a Škoro je bio blaži nego u Lisinskom, no vrlo jasan i stabilan.
Ako glasači nakon ovog sučeljavanja svakako ne možete biti informiran oko programa i razloga glasovanja za nekoga kandidata, pa je važno da se putem interneta bolje upoznate s predsjedničkim kandidatima.

Za Kolindu Grabar Kitarović i Zorana Milanovića sve znate, jer su nam sve kazali o svojim programima u prošlosti, a ostali su još enigma!

U nedjelju su izbori!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u