Je li Kanal RI, projekt SDPa, pred gašenjem?

Objavljeno 10.11.2019 - Vijesti

Je li Kanal RI, projekt SDPa, pred gašenjem?

Kada je 1999. godine Kanal Ri počeo sa svojim radom, bilo je i više nego jasno da je projekt osuđen na propast. Preskupi prostori, tehnika, puno novaca izdvojeno za preskupe direktore i urednike koji su bili bliski SDPovoj politici potrošnje bez kontrole bili su garancija propasti.

Kanal Ri je nešto poput projekta EPK Rijeka. Prepuno ljudi, velike plaće, skupi programi.

Kanal Ri su morali financirati svi građani PGŽa i to zbog vlasti SDPa u Rijeci , ali i u županiji. Svi gradovi, gdje vlada SDP su imali nalog da moraju plaćati Kanal Ri kako bi održili projekt održavanja SDPa na vlasti. Kanal Ri je zaposlio sve političke novinare iz svojih redova, tako da je opozicija često bila predmet ismijavanja što je protivno demokraciji i pluralizmu. Kanal RI je uništavao sve ostale elektroničke medije nekonkurentnom pozicijom, pa je tako nestao RI TV, mnogi manji privatni mediji koji su radili TV emisije.

Kanal RI ima smisla održati na životu samo ako se demokratizira, ako postane medij koji će kritizirati i kontrolirati vlast, te ako se smjene umišljeni politički novinari koji su do sada “vladali” ovim medijem. Kanal RI mora poboljšati svoj program i približiti se građanima, poduzetnicima i promociji Kvarnera kao regije koja financira ovu TV kuću.

Kanal Ri na medijskoj je sceni 19 godina i u proteklo vrijeme sve su češći glasi da je u toj medijskoj kući stanje teško, da radnici ne dobivaju plaću i da je neizvjesna budućnost tvrtke kojoj su najveći vlasnici Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka. Nije prvi put da je lokalni prozor u svijet s Trga Riječke rezolucije u problemima, ali do sada se riječ štrajk nikada nije glasno izgovarala. Istina, i sada je tako, ali prema našim neslužbenim informacijama, budući da nitko od radnika nije htio javno istupiti, sindikat je najavio štrajk ako se u sljedećih desetak dana ne riješi dio zaostataka kada su plaće u pitanju, piše danas Novi list.

Novinar Novog lista je pitao direktora Kanala Ri Ivana Jerčinovića je li moguće da će radnici prvi put u štrajk od kada je osnovana ova riječka televizija i kakvo je poslovanje tvrtke.

– Gledajući rujan ove godine, na Kanalu Ri zaposleno je 40 ljudi, a s honorarcima i vanjskim suradnicima do 45. Plaće su u ovoj godini kasnile u prosjeku 20 dana. Trenutačno nije isplaćen dio plaće za kolovoz i rujan ove godine. Sva davanja na plaće su uredno plaćena. S predstavnicima sindikata sam razgovarao prije nekoliko dana. Budući da će zaostatak plaće biti isplaćen idući tjedan, nema razloga za zabrinutost i nema potrebe za ikakvim sindikalnim mjerama, najmanje za štrajkom. U potpunosti podržavam borbu svakog zaposlenog za svoja prava, ne samo materijalna, u što spada plaća. Plaća je ipak najvažniji element tih prava jer i jedan dan kašnjenja može ponekad nekome uzrokovati problem, izjavio je Jerčinović. On nije pesimist kada je u pitanju budućnost Kanala Ri.

– Kanal Ri ima svijetlu budućnost. Trendovi u našem poslovanju nam daju argumente za takav stav. Unatoč poteškoćama u kojima se nalaze mediji, mi bilježimo stalan rast prihoda iz redovnog poslovanja, rast broja zaposlenih kao i rast plaća. Početkom prosinca, točnije 3. prosinca, slavimo 20 godina i na proslavi ćemo predstaviti i nekoliko novina koje za nas predstavljaju daljnji veliki iskorak, zaključio je Jerčinović.

Građani PGŽa i Rijeke i dalje su nezadovoljni programom Kanala Ri kao i vijestima koje se plasiraju na navedenoj televiziji. Svima nedostaju zabavne emisije, više domaće glazbe, intervjua s domaćim glazbenicima, privrednicima, sportašima.

Na Kanalu Ri nedostaju emisije koje ćete gledati i odgođeno putem youtuba jer Kanal Ri nije stvorio zanimljivo ime niti jedne emisije.

Budućnost Kanala Ri je zbog velikih dugova dugačka točno koliko i budućnost SDPa u PGŽ, Vojka Obersnela, Linića i Zlatka Komadine. To znači, moguće do slijedećih izbora.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u