Janko Popović dokaz da TV voditelj ne može biti svatko!

Objavljeno 31.03.2019 - IzdvojenoZabava

Janko Popović dokaz da TV voditelj ne može biti svatko!

Posao televizijskog zabavnog voditelja vrlo je složen. Voditelj mora dominirati TV emisijom, uvijek biti spreman na suvisli tekst i u najtežim situacijama. Humor mora biti odmjeren, ne bezobrazan, riječi moraju sustizati jedna drugu. Govor mora biti usklađen sa standardom hrvatskog jezika, vođenje mora biti kongruentno, tako da gledatelji vjeruju onome što voditelj govori i TV voditelj mora VODITI emisiju, a ne da ona vodi njega.

Sve navedeno Janko Popović nije pokazao u vođenju vrlo važne zabavne emisije NOVA TV Ples sa zvijezdama.

Inače vrlo simpatičan Janko, potpuno neočekivano gubio se u vođenju emisije, prestrašeno je vodio emisiju, a često puta se toliko zbunio da nije znao što će sam sa sobom na pozornici, a on bi trebao voditi emisiju! Janko od neugodnosti nije znao što će s rukama, nogama i nije znao kako treba stajati na pozornici i na taj način je zbunjivao i sudionike showa kao i članove žirija. Gledateljima u prvoj emisiji nije bilo jasno da li se radi o namjernom glumljenju lošeg voditelja pa je to trebala biti neka fora ili Janko doista ne zna voditi TV emisiju!?

Čitanje nekih najjednostavnijih stvari s papira, zamuckivanje s ustrašenim pogledom i loša koordiniranost kako verbalog tako i neverbalnog pokazuju da je NOVA TV pogriješila u odabiru Janka Popovića za tako veliki projekt bez da su ga ranije isprobali na nekim manjim projektima, a Janko je trebao znati što ipak ne može raditi, jer svatko od nas zna da li je dobar u vođenju programa, u plesu u pjevanju. Samokritičnost je vrlo važna za ljude koji se pojavljuju u medijima i samo oni najsvjesniji sebe i svojih mogućnosti budu nagrađeni od publike. S ostalima se publika sprda.
Bila bi prava šteta da publika zapamti Janka Popovića po ulozi voditelja navedenog showa jer, to svakako ne bi bilo dobro!

Nova TV nije jedina TV kuća koja ima problema s voditeljima u zabavnom i mozaičnom programu. Dovoljno je samo pogledati emisiju Dobro jutro Hrvatska u kojoj gotovo svaki gost novinara koji su na terenu bolje i ispravnije govori od njih samih, što je za službu za jezik i govor HRTa porazno……

Voditelj zabavnog programa mora jednostavno imati TALENT!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u