Janaf s Inom sklopio ugovor vrijedan oko 150 milijuna kuna

Objavljeno 07.07.2017 - GospodarstvoVijesti

Janaf s Inom sklopio ugovor vrijedan oko 150 milijuna kuna

Janaf i Ina sklopili su trogodišnji ugovor o transportu nafte za Rafineriju nafte Rijeka, vrijedan oko 150 milijuna kuna.

Riječ je o ugovoru o transportu nafte sustavom Janafa za Rafineriju nafte Rijeka te pružanju dodatne usluge miješanja različitih vrsta nafte tzv. blending, što je nova usluga koju Janaf pruža svojim poslovnim partnerima.

Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević kaže da novim ugovorom Janaf intenzivira i dalje svoje poslovne aktivnosti te tako nastavlja niz novougovorenih poslova koji su dosad sklopljeni s NIS-Gazpromneftom, VITOL-om iz Ženeve, Unipetrolom iz Praga, Croduxom, Glencoreom iz Baara (Švicarska) i MOL-om.

“Sve to rezultira stvaranjem novih dodanih vrijednosti i dobrim ekonomsko-financijskim rezultatima Janafa”, rekao je Kovačević.

O sklopljenom ugovoru izvijestili su i iz Ine putem Zagrebačke burze.

Kako navode, tim ugovorom su dvije tvrtke zajedničkim naporima uredile uvjete budućeg poslovnog odnosa čime je Ininoj Rafineriji nafte Rijeka omogućeno sigurnije dugoročno planiranje i izvršavanje planova proizvodnje te njeno daljnje pozicioniranje na tržištu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u