Iznimna poslovna godina za brodogradilište Viktor Lenac

Objavljeno 08.08.2017 - GospodarstvoIzdvojeno

Iznimna poslovna godina za brodogradilište Viktor Lenac

Remontno brodogradilište “Viktor Lenac” bilježi iznimnu poslovnu godinu u kojoj je prihod u prvih 6 mjeseci dostigao gotovo 300 milijuna kuna. Uz prihod raste i dobit Lenca zahvaljujući kvalitetnom upravljanju i ugledu kod naručitelja poslova koji više od svega cijene vrhunsku kvalitetu.

Dvije tisuće sedamnaesta godina bit će najuspješnija za Lenac u ovom stoljeću, a to je zasluga dobrog iskorištavanja tržišnih prilika kažu u upravi brodogradilišta.

To se vidjelo kroz praktično udvostručen prihod u odnosu na isti period prošle godine. Međutim ono što me puno više veseli od udvostručenog prihoda je neto dobit od 20 milijuna kuna koja govori da smo te poslove koje smo donijeli s tržišta jako dobro odradili i da smo jako dobro upravljali troškovima, izjavio je Aljoša Pavelin, predsjednik Uprave “Viktora Lenca”.

Gotovo tristo milijuna kuna prihoda u prvih šest mjeseci rezultat je višegodišnjeg poštovanja rokova i dobro obavljenih poslova u čemu poslovi s američkom ratnom mornaricom imaju znatan udio.

Prošle smo godine proslavili 120 godina postojanja. Kao takvi smo prepoznati i upravo s tim novim stvarima klijenti ne idu toliko za cijenom koliko idu za tradicijom i kvalitetom, a to je prepoznato kao jača strana Viktora Lenca, poručio je Bojan Kavazović, rukovoditelj prodaje za ključne kupce. Činjenica je da ti poslovi s Amerikancima su nama strateški važni, drže nas visoko, ali mi to zaslužujemo, dodao je.

Mount Whitney, zapovjedni brod američke šeste flote tako prolazi već četvrtu fazu remonta u Lencu, dakle Američka flota za tako važno plovilo iznova bira naš remontni škver. Zahvaljujući kvaliteti obavljenih poslova i zaključne dvije faze obnove mogao bi ponovno na natječaju dobiti “Viktor Lenac”.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u