Izložba „Učenici i studenti Primorsko-goranske županije u akciji Kupujmo hrvatsko“

Objavljeno 31.10.2018 - Vijesti

Izložba „Učenici i studenti Primorsko-goranske županije u akciji Kupujmo hrvatsko“

U HGK Županijskoj komori Rijeka otvorena izložba radova i predstavljena publikacija „Učenici i studenti Primorsko-goranske županije u akciji Kupujmo hrvatsko“
30.10.2018.

Dana 30. listopada 2018. u 12:30h u HGK Županijskoj komori Rijeka otvorena je izložba radova i predstavljena publikacija u izdanju HGK ŽK Rijeka „Učenici i studenti Primorsko-goranske županije u akciji Kupujmo hrvatsko“.

Prisutnima se pozdravnim govorom obratio Zlatko Mičetić, zamjenik predsjednika HGK Županijske komore Rijeka te naveo kako je ŽK Rijeka, u okviru akcije Kupujmo hrvatsko održane u lipnju o.g. u Rijeci, po prvi puta organizirala Natjecanje za polaznike obrazovnih ustanova Primorsko-goranske županije na temu promocije hrvatskih proizvoda. Povjerenstvo za ocjenu radova sastavljeno od predstavnika HGK ŽK Rijeka, Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Upravnog Odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko – goranske županije i trgovačkih društava imalo je zahtjevan zadatak odabira najboljeg rada.

Autorima najbolje ocijenjenih radova, učenicima osnovnih i srednjih škola te fakulteta, kao i njihovim mentorima, prvog dana Akcije Kupujmo hrvatsko dodijeljena su posebna priznanja i prigodne nagrade Hrvatske gospodarske komore za doprinos u promicanju kvalitetnih hrvatskih proizvoda i širenje svijesti o važnosti očuvanja nacionalnog identiteta.

Učenici i studenti iskazali su svu svoju kreativnost i izradili radove kojima, neki i na duhovit način, jasno poručuju da dobro poznaju hrvatske robne marke te da su itekako svjesni važnosti kupovanja kvalitetnih hrvatskih proizvoda.

Obzirom da su zaprimljeni brojni kreativni likovni i literarne radovi, instalacije i studije slučaja, namjera je bila radove predstaviti javnosti izložbom u prostorima županijske Komore na Bulevardu. Pozivu na otvorenje izložbe odazvali su se u velikom broju ravnatelji, mentori i učenici nagrađivanih škola, te njihovi roditelji i gospodarstvenici. Jedan od prvonagrađenih učenika, Lucijan Mofardin iz Osnovne škole Brajda prisutne je oduševio rep- izvedbom svoje pjesme „Kupujmo hrvatsko!“.

Za ugodno druženje uz degustaciju hrvatskih proizvoda pobrinuo se sponzor događanja, PIK d.d., Rijeka – značajan predstavnik prehrambeno prerađivačke industrije Primorsko-goranske županije, ujedno i nositelj znakova HGK Izvorno hrvatsko i hrvatska kvaliteta za proizvode iz linije Zlatno zrno žita.

Autor: Ivana Čeringoj

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u