Izborni kaos u Americi

Objavljeno 31.10.2016 - IzdvojenoZanimljivosti

Izborni kaos u Americi

Prema najnovijim anketama o američkim predsjedničkim izborima, provedenima tijekom vikenda, Hillary Clinton vodi samo jedan posto pred Donaldom Trumpom.

Analitičari se slažu da je uzrok pada njezine popularnosti najnovija afera s elektroničkom poštom, a iz redova demokrata stižu optužbe da je FBI prekršio zakon otkrivajući da se protiv njihove kandidatkinje provodi istraga i time izravno utjecao na predizbornu kampanju.

Demokrati tvrde da iza svega stoji Donald Trump i njegove veze s Rusijom te podsjećaju kako je republikanski kandidat još prije nekoliko mjeseci izrazio nadu da će Rusija pronaći još 30 tisuća elektroničkih poruka Hillary Clinton izbrisanih s privatnog servera.

Uvrede na račun privatnog života, kaos s tajnim službama, optužbe o pronevjerama i zatajivanju poreza i degradacija na svim razinama ukazuju da tko god pobijedio od ova dva kandidata, najgore će orići baš sama Amerika.

Nakon ovih izbora nameće se jasno pitanje treba li dati jasan pravilnik tko se sve smije natjecati za predsjednika bilo koje države na svijetu jer ovako smo svjedoci da izbori postaju show program, tko više šokira ili izvrijeđa drugu stranu, pobjeđuje.

Ovakim parodija izborima treba stati na kraj, i to što hitnije.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u