Iz EU stiže pritisak na Zorana Mlanovića

Objavljeno 25.02.2015 - Vijesti

Iz EU stiže pritisak na Zorana Mlanovića

Europska komisija predstavila je na izvanrednoj konferenciji za novinare paket odluka iz gospodarskog nadzora. Odluke su se odnosile ponajprije na Francusku, Italiju i Belgiju, a bilo je riječi i o Hrvatskoj.

Europska komisija je objavila da su se makroekonomski rizici u Hrvatskoj značajno povećali i zbog toga planira uvesti još strožiji ekonomski nadzor nad Hrvatskom.   Ostvarit će to preko procedure smanjenja prekomjernih makroekonomskih neuravnoteženosti.

U sklopu procedure Europska komisija bi od Vlade RH zahtjevala da predstavi akcijski plan za izlazak iz krize – odmah. Dakle, EK za Hrvatsku pojačava monitoring i uvodi stroži nadzor.

EK je jasno kazala da je nezadovoljna s mjerama Zorana Milanovića i njegove Vlade oko rješavanja gospodarske krize u Hrvatskoj. EK je potvrdila ono što Kolinda Grabar Kitarović govori već 3 mjeseca.

Nema smanjivanja birokracije i poreznog opterećenja. Birokracija je spora i neučinkovita kao i pravosuđe. Javna uprava nije dovoljno transparentna i ne štedi se NIGDJE.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u