Ivo Josipović: Vlada je odgovorna za gospodarsku situaciju u Hrvatskoj

Objavljeno 20.04.2013 - GospodarstvoIzdvojeno

Ivo Josipović: Vlada je odgovorna za gospodarsku situaciju u Hrvatskoj

Predsjednik Ivo Josipović rekao je danas kako MMF-ova prognoza o padu hrvatskoga gospodarstva i rastu nezaposlenosti nije dobra te istaknuo kako je Vlada ta koja treba učiniti sve da se ona ne ostvari. Nužno je privući investitore jer je to jedni način da se otvore nova radna mjesta, rekao je Josipović novinarima u sklopu tradicionalne kave s građanima.

Josipović je izjavio da na Vladin plan strateškog razvoja države gleda kao na stvaranje preduvjeta za investicije, izrazivši nadu da će se ostvariti. ‘Na kraju će rezultate sumirati građani i ocijeniti ih na izborima’, ustvrdio je.

U tom je kontekstu odgovorio na pitanje vezano uz kritike Europske komisije na nacrt prijedloga zakona o strateškim investicijskim projektima. EK je nedavno zatražila doradu odredaba vezanih za zaštitu okoliša te da se detaljnije definiraju kriteriji prema kojima neka investicija može biti proglašena strateškim interesom Hrvatske.

Mislim da je zakon kojim se jača investicijska klima nuždan, moramo otkloniti barijere koje postoje u našem zakonodavstvu i praksi prema investicijama i otvaranju novih radnih mjesta, rekao je Josipović te dodao kako će se, ako neki detalj nije u skladu s europskim pravilima – popraviti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u