Ivica Todorić je očigledno vrlo dobro znao kakvo je pravo stanje njegovih knjiga

Objavljeno 09.10.2017 - GospodarstvoIzdvojeno

Ivica Todorić je očigledno vrlo dobro znao kakvo je pravo stanje njegovih knjiga

O izvješću Agrokora koje je predstavio izvanredni povjerenik Ante Ramljak na konferenciji za novinare oglasila se potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Izvješće revizorske kuće u ogromnoj je razlici u odnosu na ono što je Ivica Todorić dosad prikazivao u svojim poslovnim knjigama. Ta ogromna razlika ili iznimno negativni podaci jasno pokazuju zašto je Ivica Todorić 7. travnja zatražio primjenu Lex Agrokor, istaknula je ministrica Dalić.

Svi smo vidjeli blokadu veću od 3 milijarde kuna, prazne police Konzuma. Ivica Todorić je očigledno vrlo dobro znao kakvo je pravo stanje njegovih knjiga. To pravo stanje prikazivali su neistinitim i služilo je za dobivanje kredita i osiguranje financijskih sredstava do trenutka kada to više nije bilo moguće, naglasila je ministrica.

Prema njenim tvrdnjama, danas prezentirani podaci potvrda su da je Zakon o postupku izvanredne uprave pridonio očuvanju hrvatskog gospodarstva jer je cijela Agrokor grupa bila zrela za stečaj.

Ovo što smo danas vidjeli potvrđuje da je Ivica Todorić odgovoran i kriv za sastavljanje financijskih izvješća i za situaciju u koju je doveo ovu tvrtku, istaknula je ministrica Dalić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u