Ivica Kostelić sedmi u spustu

Objavljeno 14.02.2014 - Sport

Ivica Kostelić sedmi u spustu

Hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim odlično su odvezli spust u sklopu superkombinacije na ZOI-ju u Sočiju. Posebno je zablistao Ivica, koji uoči slaloma za vodećom Kjetilom Janstrudom zaostaje manje od sekunde, točnije 93 stotinke.

Natko Zrnčić Dim je imao nešto veći zaostatak, no također ne prevelikih 2.02 sekunde. Kostelić je zauzeo sedmo mjesto, a Zrnčić Dim 19. poziciju.

Na drugom mjestu nakon spustaškog dijela je s 14 stotinki zaostatka za Jansrudom Čeh Ondrej Bank, a treći je s 37 stotinki sporijim vremenom Audstrijanac Matthias Mayer.

Od najopasnijih slalomskih konkurenata Amerikanac Ted Ligety zaostaje dosta više od Ivice, 1,93 sekunde, aAlexis Pinturault još više – 2,44 sekunde. Zlato brani Ligetyjev sunarodnjak Bode Miller, no teško će ga obraniti s obzirom na lošu slalomsku formu ove sezone, a uoči slaloma ima zaostatak od 1,43 sekunde.

Spust za superkombinaciju u skijaškom centru Roza Hutor postavio je talijanski trener Helmuth Schmalzl. Stazu za slalom postavit će Ante Kostelić!

Bila je dobra vožnja, a dobro sam vozio i treninge. Nadao sam se još boljoj vožnji nego na treninzima i to mi je uspjelo, rekao je kratko Ivica Kostelić u prvoj izjavi za HRT. Cijelu izjavu Ivica i Natka, kao i snimke vožnji, pogledajte u videoprilozima uz ovu vijest.

Slalom je na rasporedu u 12:30, uz prijenos na našem Drugom programu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u