Ivano Balić od srpnja koordinator za muški rukomet

Objavljeno 01.01.2015 - Sport

Ivano Balić od srpnja koordinator za muški rukomet

Najbolji hrvatski rukometaš svih vremena Ivano Balić od 1. srpnja sljedeće godine preuzet će ulogu koordinatora muških selekcija. 

Informaciju je potvrdio Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) u razgovoru za HRT.

Ivano Balić će krajem karijere, odnosno krajem šestog mjeseca postati prvi čovjek struke. Prijedlog ide Upravnom odboru HRS-a koji će imenovati Balića koordinatorom za muški rukomet, što znači da će koordinirati rad svih selekcija, od prve seniorske do ostalih reprezentacija, pratit će sve trenere i nadzirati njihov rad te dogovarati i pregovarati s njima, rekao je Gobac.

Ivano Balić (35) je 2003. i 2006. proglašen za najboljega rukometaša svijeta u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF), a u bogatoj riznici ima zlato i broncu s Olimpijskih igara, naslov svjetskog prvaka iz 2003. i dva svjetska srebra, te dva srebra i jednu broncu s europskih prvenstava.

Karijeru je počeo u Splitu, potom je igrao za Metković, RK Zagreb, španjolski Portland San Antonio i Atletico Madrid, a 2013. godine pristupio je njemačkom bundesligašu Wetzlaru u kojemu će krajem lipnja završiti karijeru. Godine 2007. proglašen je najboljim sportašem Hrvatske.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u