Interpol dio međunarodnog kriminala!?

Objavljeno 26.11.2018 - Vijesti

Interpol dio međunarodnog kriminala!?

Iako je prko 100 država priznalo državu Kosovo Interpol je odlučio ne priznati Kosovo i nezapočeti suradnju s ovom državom na razmjeni informacija kako bi se lakše pobijedio kriminal.
Kako je to moguće?

Ili Interpol misli da na Kosovu nema Kriminala i da je ovo jedina djevičanska država bez kriminala pa ne treba nikakve konekcije imati s ovom državom ili Interpol želi poštedjeti ljude koji se bave kriminalom na Kosovu jer su neki ljudi iz Interpola do grla u kriminalu ipovezani su sa srbijanskim podzemljem koje je itekako organizirano.

Najnovije napetosti između Srbije i Kosova. Nakon “uspješnog” lobiranja Srbije da Kosovo ne bude član Interpola, uslijedile su trgovinske sankcije Kosova za robu iz Srbije, sa 100-postotnim carinama na njihov uvoz i uhićenjima u Kosovskoj Mitrovici.
Kosovo je ovdje jasno pokazalo Srbiji da je slobodna država koju Srbija više ne može podcjenjivati, ali ujedno je Kosovo jasno dalo do znanja da neće više trpjeti kriminalce i mafiju koja dolazi iz Srbije na svojem terenu.

O ovoj je temi bilo govora u emisiji „Dobro jutro Hrvatska“ na HRTu, s gostima Dušanom Janjićem, političkim analitičarom i Anđelkom Milardovićem, s Instituta za europske i globalizacijske studije.

“Nakon teških riječi dogodila su se i teška djela. Situacija je destabilizirana i u Srbiji i na Kosovu. Prva žrtva toga je sloboda kretanja i trgovina“, rekao je Janjić i dodao kako je očito da je “Kosovo odlučilo primijeniti sve odredbe bruxelleskog sporazuma koje nisu primijenjene, a trebale su.“

“Odnosi Srbije i Kosova se zaoštravaju i oni su vezani uz čitav niz neriješenih problema. Osnovni problem je priznavanje ili ne Kosova i međunarodna zajednica koja tamo ima svoje interese“, naglasio je Milardović.

“Što se tiče EU, ona je zaokupljena situacijom oko Brexita i situacija na zapadnom Balkanu joj nije više u fokusu interesa, kada je riječ o Srbiji i Kosovu“, istaknuo je Milardović.

“Ubojstvo Olivera Ivanovića, lidera Srba na Kosovu, dogodilo se 16. siječnja, kada se situacija između EU, Beograda i Prištine stabilizirala i kada se dogovaralo oko priznanja i razmjeni teritorija. Ivanović je bio političar koji nije podržavao tu opciju“, govori Janjić.

“Mnogima odgovara ovakvo stanje na Kosovu. Kriminal, ne ulazak u Interpol, bezvlašće, situacija na granicama fluidna. Ako nisi u Interpolu, to znači da ne možeš s drugim zemljama razmjenjivati informacije, a to izuzetno pogoduje organiziranom kriminalu“, naglašava Janjić.

Milardović misli kako sve ove prijetnje Beograda Prištini su ograničenog karaktera, zato što je tamo jaka međunarodna zajednica.

“Ovdje se radi o zamrznutom sukobu, kontroliranom i instrumentaliziranom sukobu. Političke elite i jedne i druge strane koriste taj sukob za svoje interese“, naglasio je Milardović.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u