Infografika – Hobotnica ispod peke po recepturi Ivana Pažanina

Objavljeno 20.10.2020 - Zanimljivosti

Infografika – Hobotnica ispod peke po recepturi Ivana Pažanina

Peka, vrhunac hrvatske tradicionalne gastronomije u jednoj posudi. Meso janjetine, teletine ili pak hobotnica s prilogom zajedno ispod kupole od lijevanog željeza koju prekriva vrući žar čine ovo popularno jelo.

Ljepota ovog jela je upotreba lako dostupnih sastojaka. Uz prije navedeno meso ili hobotnicu, čar ovog jela je u krumpiru, luku, mrkvi, paprici, češnjaku i ružmarinu. Naravno, svaki peka-majstor ima i svoju tajnu za najbolju kombinaciju okusa.

Poznati hrvatski kuhar i zvijezda kulinarskog showa “Tri, dva, jedan- kuhaj!”, Ivan Pažanin, podijelio je sa Sail Croatia svoj recept za hobotnicu ispod peke.

Potrebni sastojci i upute za pripremu peke možete pronaći u infografici ispod.

Autor: Jerko Kramarić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u