Ines Strenja Linić – “Rijeka mora biti odraz naše županije”

Objavio Kigo 19.05.2017

Ines Strenja Linić jedini je kandidat za županicu koja je u svom programu uporno ponavljala da je Rijeka centar moći i motor razvoja PGŽa, te ako je ona zapuštena i neorganizirana, bez jasne vizije kako dalje razvijati riječku luku te vratiti grad moru, ne može sukladno tomu niti značajnije utjecati na županiju.

Između Rijeke i županije češće su bile trzavice negoli zajednički pogled u budućnost kako bi oboje imali korist od toga, jer, Rijeka je treći grad po veličini u Hrvatskoj, a s time i grad od nacionalnog interesa, poručuje Ines Strenja Linić.

Kao buduća županica obećala je da će svu svoju energiju utrošiti na lobiranje i objedinjavanje lokalnih interesa ove regije i ovog grada čije su političke elite propustile ono što je od ključnog značenja – razvoj riječke luke i rijekog prometno pravca, izmještanje rijeke luke na Zagrebačku obalu, te na njenom sadašnjem mjestu i Porto Barošu izgradnja prvorazredne srednjeeuropske marine u kojoj ćemo gledati jahte kojima će dolaziti TURISTI IZ CIJELOG SVIJETA.

Mnogi od njih na taj način će i vidjeti prednosti ovog grada i njegov potencijal. Ujedno i zaposliti naše ljude od opremanja, remonta, do svih vrsta sevisnih usluga od cvijeća, opskrbe pa do štimera klavira. Naravno i vezove za naše lokalne brodice za koje ćemo osigurati mjesta. Međutim prvenstveno luku treba izmjestiti iz samog centra grada o čemu se desetljećima govori ali nitko nije uspio i provesti svoja predizorna obećanja. Odnos Grada Rijeke i Županije prema nacionalno važnim objektima u Rijeci poput zgrade Teatra Fenice, HNK Rijeka, zgrade Transadrie, Rikardu Benčiću, cijelom neuređenom kompleksu od INAe na Mlaci  pokazuje da sadašnja politička postava Grada Rijeke i PGŽ ( SDP i partneri) nisu bili u stanju voljeti i  organizirati motor PGŽa – Rijeku na jedan prihvatljiv način.

Rijeka im jednostavno nije bila u fokusu.

No, Grad  Rijeka često  ne misli niti na svoje građane – nedostaje pristojnih parkova, šetnica, uređenih fasade i ostalih mjesta za kvalitetniji život građana koji su ostali u svome gradu –  sve to se nije dogodilo.

Grad Rijeka naplaćuje parkiranje u samom središtu grada radnim danom  do 22.00 sata, a trebalo bi do 20.00. Sramotno je da KBC Rijeka skupo naplaćuje sat parkiranja unutar kompleksa , jer maksimalna cijena bi trebala iznositi 2 kune po satu i prvih pola sata besplatno. U drugu ruku 2 kn je parkiranje u Sportskom centru Zamet. To je za pohvalu, ali i naši bolesni sugrađani trebaju imati mogućnost pristupa bolnici, a da za to ne plaćaju tako visoku cijenu. Dakle može se ako se hoće.

Ines Strenja Linić još jednom je pozvala građane da u nedjelju izađu na birališta. Da se svi zajedno s njom i ostalim kandidatima MOST-a za Grad Rijeku i Županiju PGŽ izbore  i pokažu jasno dosadašnjim političkim elitama da DOBRO VIŠE NIJE DOVOLJNO. Drugačija politika je moguća samo trebamo svi zajedno izabrati promjenu.

 

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189