Ines Strenja Linić – “Rijeka mora biti odraz naše županije”

Objavljeno 19.05.2017 - Vijesti

Ines Strenja Linić – “Rijeka mora biti odraz naše županije”

Ines Strenja Linić jedini je kandidat za županicu koja je u svom programu uporno ponavljala da je Rijeka centar moći i motor razvoja PGŽa, te ako je ona zapuštena i neorganizirana, bez jasne vizije kako dalje razvijati riječku luku te vratiti grad moru, ne može sukladno tomu niti značajnije utjecati na županiju.

Između Rijeke i županije češće su bile trzavice negoli zajednički pogled u budućnost kako bi oboje imali korist od toga, jer, Rijeka je treći grad po veličini u Hrvatskoj, a s time i grad od nacionalnog interesa, poručuje Ines Strenja Linić.

Kao buduća županica obećala je da će svu svoju energiju utrošiti na lobiranje i objedinjavanje lokalnih interesa ove regije i ovog grada čije su političke elite propustile ono što je od ključnog značenja – razvoj riječke luke i rijekog prometno pravca, izmještanje rijeke luke na Zagrebačku obalu, te na njenom sadašnjem mjestu i Porto Barošu izgradnja prvorazredne srednjeeuropske marine u kojoj ćemo gledati jahte kojima će dolaziti TURISTI IZ CIJELOG SVIJETA.

Mnogi od njih na taj način će i vidjeti prednosti ovog grada i njegov potencijal. Ujedno i zaposliti naše ljude od opremanja, remonta, do svih vrsta sevisnih usluga od cvijeća, opskrbe pa do štimera klavira. Naravno i vezove za naše lokalne brodice za koje ćemo osigurati mjesta. Međutim prvenstveno luku treba izmjestiti iz samog centra grada o čemu se desetljećima govori ali nitko nije uspio i provesti svoja predizorna obećanja. Odnos Grada Rijeke i Županije prema nacionalno važnim objektima u Rijeci poput zgrade Teatra Fenice, HNK Rijeka, zgrade Transadrie, Rikardu Benčiću, cijelom neuređenom kompleksu od INAe na Mlaci  pokazuje da sadašnja politička postava Grada Rijeke i PGŽ ( SDP i partneri) nisu bili u stanju voljeti i  organizirati motor PGŽa – Rijeku na jedan prihvatljiv način.

Rijeka im jednostavno nije bila u fokusu.

No, Grad  Rijeka često  ne misli niti na svoje građane – nedostaje pristojnih parkova, šetnica, uređenih fasade i ostalih mjesta za kvalitetniji život građana koji su ostali u svome gradu –  sve to se nije dogodilo.

Grad Rijeka naplaćuje parkiranje u samom središtu grada radnim danom  do 22.00 sata, a trebalo bi do 20.00. Sramotno je da KBC Rijeka skupo naplaćuje sat parkiranja unutar kompleksa , jer maksimalna cijena bi trebala iznositi 2 kune po satu i prvih pola sata besplatno. U drugu ruku 2 kn je parkiranje u Sportskom centru Zamet. To je za pohvalu, ali i naši bolesni sugrađani trebaju imati mogućnost pristupa bolnici, a da za to ne plaćaju tako visoku cijenu. Dakle može se ako se hoće.

Ines Strenja Linić još jednom je pozvala građane da u nedjelju izađu na birališta. Da se svi zajedno s njom i ostalim kandidatima MOST-a za Grad Rijeku i Županiju PGŽ izbore  i pokažu jasno dosadašnjim političkim elitama da DOBRO VIŠE NIJE DOVOLJNO. Drugačija politika je moguća samo trebamo svi zajedno izabrati promjenu.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u