INA iz gafa u gaf. Zaboravili svoje najskuplje zemljište u Hrvatskoj!

Objavljeno 13.02.2021 - Gospodarstvo

INA iz gafa u gaf. Zaboravili svoje najskuplje zemljište u Hrvatskoj!

Kako se jodnoj od najvećih hrvatskih kompanija može dogoditi da zaborave jedan od najskupljih položaja koje imaju u Hrvatskoj. Radi se o zemljištu koji posjeduju u samom središtu grada koje je nekada služilo za industrijske potrebe na Mlaci, a danas je potpuno zaboravljeno područje koje bi fantastično funkcioniralo kao stambeno nautička zona.

Na tisuće metara kvadratnih leži u vlasništvu INAe cijeli niz godina u samom središtu grada Rijeke.
Katastar i gruntovnica, koji su dostupni svima, jasno ukazuje da se radi o izrazito velikom položaju INAe i potpuno je nejasno kakvi to direktori i uprava ove kompanije moraju biti na ne razumiju što imaju i što zapuštaju. Hrvatska je TOP svjetska nautička destinacija i INAe s navedenim prostorom osim vrhunskih stanova i marine , može napraviti i svu prateću infrastrukturu za charter industriju i nautiku, benzinske crpke, praonice plovila, trgovine za nautički sektor, dizalice, suhi vez….

U kontekstu ovog najvećeg promašaja INAe gledamo i nedavni veliki gaf snažno popraćen u medijima i to o loše napisanoj ponudi koju je Ina predala za dodjelu koncesije na pomorskom dobru u luci Urinj, a zbog koje joj je Vlada tu koncesiju uskratila?

Ovaj problem je kamilica za doista stvarni problem INAe i njezinog odnosa prema najskupljem biseru koji trenutačno ima u svome vlasništvu!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u