INA donira muzeju!

Objavljeno 15.03.2019 - IzdvojenoVijesti

INA donira muzeju!

Svečana primopredaja elaborata „Sinteza naftno-geoloških pojava ugljikovodika na području Dinarida – Ispitivanje površinskih pojava ugljikovodika“
kao doprinos INA-e kompletiranju zbirke stijena koja se čuva u muzeju, održati će se
u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. u 11 sati u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu!

Elaborat koji INA predaje muzeju sastoji se od tri knjige koje su nastale kao rezultat terenskog istraživanja, geološke i tektonsko-strukturne analize te mikropaleontoloških i mikropetrografskih podataka rađenih u svrhu utvrđivanja potencijalnih perspektivnih područja za istraživanje nafte i plina na području Dinarida. Dokumentaciju je izradio Industroprojekt – Zagreb u 1973. i 1974. godini, a naručitelj je bio INA – Naftaplin. U ime Ine dokumentaciju muzeju svečano predaje operativni direktor Istraživanja i proizvodnje Tvrtko Perković. Donaciju će u ime muzeja primiti ravnateljica prof. dr. sc. Tatjana Vlahović.

Hrvatski prirodoslovni muzej je pokrenuo program „Kultura doniranja“ s ciljem poticanja na aktivno sudjelovanje u stvaranju i obogaćivanju fundusa muzeja. Upravo su donacije u mnogim slučajevima poslužile kao pokretač osnivanja muzeja u Hrvatskoj, a i sam Hrvatski prirodoslovni muzej je određeni dio svoga fundusa stekao upravo donacijama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u