Ima li Hajduk uopće svoje navijače?

Objavljeno 10.07.2018 - Vijesti

Ima li Hajduk uopće svoje navijače?

Iako je Hrvatska jedna od najboljih nogometnih nacija svijeta, niti HNS niti naši slavni nogometaši nisu u stanju zajedno s gradovima pristojno urediti niti jedan od velikih stadiona u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Redakcija KIGO.hr je uoči Ultre posjetila najljepši hrvatski stadion i ostala je zatečena kada je vidjela zatečeno stanje.

Stadion Hajduka na Poljudu se raspada sa svih strana. Ulaz u muzej je sramotan kao i prilazi stadionu. O prekrasnoj prepoznatljivoj polu kupoli ne treba puno trošiti niti riječi jer je sve u toliko jadnom stanju da se normalan čovjek pita, ima li uopće nogometni klub Hajduk svoje navijače i što radi gradska uprava koja je vlasnik čak 56 posto.

Gosti koji su uživali na Ultri svi su odreda komentirali sramotno neodržavanje stadiona. Nevjerojatno da plejada poznatih pjevača i nogometaša iz Splita šute, nema pobune, skupljanja novaca za uređenje stadiona, održavanje koncerata ili pressica na temu uređenja stadiona u Splitu.

Gradski stadion Poljud, poznat pod nadimkom Poljudska ljepotica, nalazi se u splitskoj četvrti Poljudu na sjeverozapadu grada, na mjestu gdje je nekad bilo ljekovito blato. Izgrađen je 1979. godine u sklopu izgradnje športskih objekata 8. Mediteranskih igara.

Autor projekta je istaknuti riječki arhitekt dr. Boris Magaš. Stadion je utjecao na arhitektonske vizure brojnih svjetskih stadiona u Italiji, Japanu (Kobe) i Maleziji. Nakon münchenskog Olimpijskog stadiona, izazvao je najviše pozornosti stručne javnosti na polju športske arhitekture.
Hajduk je povijest hrvatskog sporta i ne smije se dopustiti niti zbog Spličana niti zbog ostatka Hrvatske da poljudska ljepotica ostane neuređena.

Na redu su najvijači…..

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u